Jako další krok přípravy pro nadcházející sezonu absolvoval náš tým U12 kvalitně obsazený turnaj na Tygrech Praha. Nyní již můžeme říci, že stejně jako v Písku se nám povedlo turnaj vyhrát a postupně porazit Sokol Pražský, Sokol Duběč, NH Ostrava, BK Pardubice a ve finále opět NH Ostrava. Individuální ocenění si pak odnesli Míša Klička jakožto MVP turnaje, David Kozel člen All Star pětky a Lojza Kudrlička jako nejlepší hráč finálového zápasu. Organizátorům děkujeme za pozvání a organizaci, která byla bezproblémová a nutno dodat, že kéž by takových turnajů bylo více.


  • Loko – Sokol Pražský – výhra o 30 bodů
  • První zápas v turnaji nám přichystal neznámého soupeře s věhlasným jménem z bašty mládežnického basketu. Měli jsme respekt. Jenže ihned od úvodu jsme dominovali především v souhře a pohybu ve správných místech. Výkon sice ne zcela ideál, ale výhru jsme brali.
  •  
  • Loko – NH Ostrava – výhra o 19 bodů
  • Na zápas jsme se strašně těšili. Repríza loňského finále na MČR a zjištění zda se posouváme a světe div se, posouváme. Bylo vidět, že mnohem více jsme NH Ostravu trápili v obraně. Neměli takové množství lehkých zakončení. My naopak, konečně správně stáli, probíhali a využívali volné koridory. Odměnou nám bylo vedení. Když už nájezd nešel tak jsme si pomohli souhrou a přihrávkou. Výhra byla na světě, ale co bylo důležité, ukázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoli.
  •  
  • Loko – Sokol Dubeč – výhra o 25 bodů
  • Asi náš nejhorší výkon. Ospalý, líný a hlavně malinko alá nosánky nahoře. Díky malému respektu k soupeři a vidiny snazšího zápasu to nebylo ono, což jsme si také řekli a důrazně.
  •  
  • Loko – BK Pardubice, semifinále, výhra o 6 bodů
  • Sakra to byl zápas. Pardubky disponují sice menšími, ale o to houževnatějšími hráči, kteří mají výbušnost. V obraně také stíhají. I přesto jsme, ale neměli nijak velký problém se dostávat k zakončení, ale kolik my toho zapařili. Těch jasných „šoupáků“ sami v koši, snad 15 jich nepadlo. Do toho jsme se stále málo prali v obraně. I po několika vysvětlení jsme nebyli ochotni zabránit pod vidinou kontaktu a rány náběhu soupeře do bedny. Pak přišla příhra a koš nebo náš faul. Snad až v polovině 3.čtvrtiny jsme více začali tlačit v obraně a z toho se chytli v útoku. Plus mínus deseti bodové vedení jsme si pak udržovali až do konce zápasu.

 

  • Loko – NH Ostrava, finále výhra o 20 bodů
  • Na odvetu jsme se opět těšili. Kluci byli nabádáni, že na nás určitě NHáčko vletí, že jejich agresivita bude enormní a to se také přesně stalo. Hra sice vypadala opticky podobně, šance na obou stranách, ale my pod tlakem nedávali zatímco NH ano. V polovině první čtvrtky skóre 3:17 a halou znělo Ostrava, Ostrava. Jenže my se nepoložili a na tlak si čím dál více zvykali. Postupem času jsme začali skóre nejen rovnat, ale i otáčet, a když naše druhá pětka dovolila ve 2.čtvrtině soupeři jen jeden bod, začínalo to vypadat slibně. Postupem druhé půle jsme nepolevovali a vytvořili si vedení přes 20 bodů, které jsme již nepustili.

 

Komentář trenéra, M.Kozla: jak je psáno v úvodu, předem bych chtěl strašně poděkovat organizátorům za pozvání. Přesně takové zápasy mají pro kluky smysl, vyrovnané, pod tlakem kdy ze sebe musí mačkat maximum. Vše hrát v maximální intenzitě apod. Takových tady na tomto turnaji bylo za 3 dny více, než budeme možná mít v sezoně, vyjma zápasu s BK Klatovy. Vítězství v turnaji mě i kluky samozřejmě těší, ale spíše než to, mě těší převedená kolektivní hra. Zlepšení v obraně a hlavně psychická odolnost. Speciálně bych pak vyzdvihnul finálový zápas, ve kterém jsme prohrávali 3:17 a ještě proti NH Ostrava. Jenže to jak rychle a s jakou odhodlaností se kluci zvedli a zápas otočili ve vedení o 20 bodů, bylo úžasné. Líbí se mi, jakým způsobem dokáži kluci basket vnímat, což je odměnou za neustálé tréninky kde pracujeme na mysli, přemýšlení alá „read and react“. Jasně si stále více a více dokazujeme, že tým je více než jeden. Třešničkou na dortu by pak mohlo být individuální ocenění 3 našich hráčů včetně mého syna, ale pro mě NE, malinko naopak. Jsem přesvědčený, že to ocenění by si zasloužilo kluků mnohem více. Super turnaj odehrál a vykazují celkové zlepšení Derek Kimia, Lukáš Motlík, překvapil Vašek Štuksa a nejen ve finále Erik Cápal, Tonda Fastner, Tonda Hanzlíček a další. Za mě, jste kluci All Star všichni, poněvadž jen já vidím ten posun, píli, snahu a zápal. To také všem sdělím hned na prvním tréninku po turnaji. Tak nám držte palce, ať se nadále posouváme, předem díky“.