Některé děti si ještě nestačili zvyknout na konec prázdnin a s tím spojenou opětovnou povinou školní docházku a česká basketbalová federace rozběhla svoje oficiální soutěže. Prvním týmem, který vstoupil do ligové soutěže, byli kluci U15. A hned na začátek nás čekali nepříjemní soupeři z Prahy a Chomutova.


Loko – Chomutov 112:37
 
Při pohledu na tento výsledek by se mohlo zdát, že se jednalo o jednoduchý zápas, ale opak je pravdou. Naši kluci mají za sebou těžkou měsíc a půl trvající přípravu, která vyvrcholila velice nepovedeným připraveném utkání v Ústí nad Labem. A bohužel, kde jsme skončili, tam začal i sobotní zápas. Hráči byli nedůrazní a plní nepřesností. Počáteční stav 2:9 pro Chomutov, tak nebyl žádným překvapením, což odnesla celá základní pětka. Od této chvíle, ale byl na palubovce jeden tým a my jsme díky dobré obraně dokázali chodit samy na koš. Konečný výsledek je pro bojující tým z Chomutova celkem krutý.
 
Loko – BŠ Tygři Praha 89:69
 
Nedělní soupeř byl o poznání tvrdší oříšek. Účastník loňského Mistrovství České republiky, kam se mimochodem dostal po výhře nad naším celkem, sliboval vyrovnané utkání až do konce. Naši kluci nemuseli hledat motivaci a vletěli do zápasu v plném tempu.  Musím říci, že jsme tým z Prahy zaskočili především na útočné polovině. Kluci dokázali dobře posouvat balón a hledat volné nájezdy, resp. střely. Díky rychlému přechodu se poločasové skóre zastavilo na plus 20. V poločasové přestávce bylo našim klukům zdůrazňováno, ať jdou do třetí čtvrtiny ve stejném tempu a nasazení, protože tento zápas ještě nebyl rozhodnut. Tygři vlétli do čtvrtiny šňůrou 6:0 a trhali naše hráče doslova na kusy. Pak, ale přišli dvě nevynucené chyby a my jsme je dokázali proměnit a vrátit skóre na příjemný 18ti bodový polštář. Od této chvíle se hostující celek nezmohl na žádný comeback a my jsme dokráčeli k druhému vítězství v sezóně. S výhledem na těžké venkovní utkání (Děčín, Ústí) se tak podařilo dobře vkročit do této sezóny.