Minulý týden zahájili basketbalisté přípravu na novou sezonu. V pondělí je však čekal ostrý test, a to utkání s americkým celkem z East Tennessee State University.

 


„První týden přípravy je pro mě píše poznávací. Sám trenér říkal, že by neměl být moc náročný. No dalo nám to docela zabrat a jsem zvědavý co přijde,“ říká s úsměvem nová posila Matěj Sůva, bývalý hráč Kondrů Liberec. „Co se týče zápasu, ukázalo nám to, na čem máme dále pracovat. Buccaneers nás pořádně prověřili,“ prozrazuje nová akvizice Lokomotivy.

Zápas byl pro plzeňské basketbalové fanoušky svátkem. Kdo si při pondělním dopoledni našel cestu do Městské sportovní haly, rozhodně nelitoval. O hlavu vyšší Američané vstoupili do utkání velmi aktivně a rychle se ujali vedení. Agresivní fyzickou hrou na hřišti dominovali a Západočeši působili zaskočeně. Po prvotním šoku se však Plzeňané oklepali a byli fyzičtějšímu soupeři více než rovnocenným soupeřem.

 

Ke zlepšené hře dopomohla přesnější střelba z dálky. Především se dařilo Jaroslavu Lejskovi, který zatížil konto soupeře dvaceti body. Další bodově úspěšní byly tradiční opory Martin David s Janem Zemanem, kterému se povedlo zvednout diváky ze sedadel, když zakončil pohlednou akci efektní smečí. Zápas se nesl ve vysokém tempu a hosté dominovali především pod oběma koši. Na Západočechy platila především jejich hra v rychlém protiútoku, kterou si Buccaneers vybudovali komfortní náskok. Konečné skóre na tabuli však svítilo ve prospěch hostů ze zámoří, kteří zvítězili poměrem 106:73.

„Musím pogratulovat soupeři a poděkovat mu za tento zážitek. Vždy je těžké hodnotit zápas, do kterého jdete z plné přípravy, tento byl ještě ke všemu první. Soupeř byl na tom lépe fyzickými předpoklady, ale kluci se s tím nakonec popasovali dobře. Pro většinu to byla první konfrontace se zámořským stylem, který je odlišný od toho našeho. Já jsem moc rád, že kluci nabrali tyto zkušenosti. My bychom se chtěli v nadcházející sezoně prezentovat právě touto podobnou agresivitou v obraně a rychlým přechodem do útoku. Byla to pro hráče škola, jak by to mohlo vypadat. Zápas beru jako zpestření, ale teď musíme zpátky do plného tréninku,“ řekl po zápase trenér Lokomotivy Erik Eisman.

 

„Co se týče přípravy, zahájili jsme ji na začátku srpna a teď jsme měli za sebou první kompletní týden, kdy hráči trénují dvoufázově. Tento týden nás čeká více kondiční blok, v průběhu srpna nám ještě pomůže atletický specialista. V plánu máme i další přípravné zápasy s týmy z Německa a druholigovými celky z našeho region,“ prozradil další plány lodivod plzeňských basketbalistů.