V posledním kole extraligy kadetů hostili plzeňští hráči celky z Liberce a Litoměřic, kteří jsou momentálně účastníci baráže o extraligu a tento extraligový duel využívali jako poslední přípravu o jejím případném udržení se v soutěži. Domácí sice nenastoupili v kompletní možné sestavě, ale přesto se rozloučili s letošní sezónou důstojně.


Obě utkání se odehrávali v obdobném stylu první čtvrtiny, kde si domácí vybudovali dvouciferný bodový rozdíl. Plzeňská rotace hráčů měla pravidelnost bez ohledu na výsledek a spíše se zaměřovala na herní projev. V utkání s Libercem se domácím nepovedl vstup do druhé půle a soupeř tak pomalu přebral kontrolu nad utkáním, po zlepšené úspěšnosti střelby z perimetru. V utkání s Litoměřicemi se žádné překvapení v druhé polovině utkání nekonalo a domácí se tak mohli rozloučit s touto sezónou vítězně.

Hodnocení trenéra:

Tak pro nás to byla příjemná změna odehrát utkání bez výsledkového tlaku. A jsem rád, že k tomu hráči přesto přistoupili zodpovědně a utkání si užívali. Teď nás čeká krátké volno a začneme se už připravovat na nadcházející sezónu v novém složení. Závěrem bych chtěl za celý tým poděkovat všem lidem, kteří nás během této sezóny podporovali.