V sobotu 27. 4. čekal naše minižáky U13 poslední kvalifikační turnaj o MČR, který se letos koná v Pelhřimově. Posledním dílem do skládačky tak byl turnaj v Klatovech, kde už bohužel nebyla možnost zvrátit postup týmu BA Grizzlies Plzeň. I z tohoto důvodu k utkáním odcestoval tým bez klíčových hráčů ročníku 2007, kteří se úpěnlivě připravují na MČR ve své kategorii. 


BA Grizzlies Plzeň x BK Lokomotiva Plzeň 66:52

Od úvodu utkání byla na obou stranách cítit jistá míra nervozity vzhledem k tomu, jaká je úroveň rivality mezi oběma celky. Hráči Lokomotivy se jí však zbavili rychle a začali být tím týmem, který určoval tempo hry. Hráli nebojácně jeden na jednoho a pronikali obranou soupeřů jako nůž máslem. Mírnou komplikací pro ně byl 4. faul Šindlera na konci prvního hracího období, který ovšem velice disciplinovaně odehrál 3. období hry bez dalšího faulu. Jeho netradičně menší potenci v útoku však vynahradil neuvěřitelnou kreativitou a tvorbou příležitostí Paidar. Sudé čtvrtiny byly bez jakýchkoliv debat v režii západočeského velkoklubu. Excelentně hrající Macht se staral o tvorbu útočných akcí, kdežto dominantní práci na obranné polovině předváděl Záhoř, který vystavoval soupeři jednu stopku za druhou. Přibližně 4 minuty před koncem se celek Grizzlies nadechoval k obratu, ale na jejich povedené akce vždy našli modrobílí razantní odpověď. A my si tak připsali 3 výhru do kvalifikační tabulky.

BK Lokomotiva Plzeň x BK Klatovy 69:48

Ve druhém utkání plzeňští borci od počátku naplňovali roli favorita a postupem času si v utkání budovali pohodlný náskok. V sudých čtvrtinách o něj sice částečně přicházeli, ale vždy se dokázali soupeřům vzepřít a vrátit své vedení na pohodlnou dvacetibodovou hranici. Tím pádem jsme dokončili kvalifikaci se skórem 4:2 a dá se tedy říci, že nám MČR uteklo o jednu výhru. Sportovně, ale musíme uznat, že postupující tým z naší skupiny byl v obou prvních zápasech lepším celkem a zasloužil si postup. Z našich kluků bohužel spadla nervozita, až moc pozdě a náš potenciál jsme dokázali naplnit až na posledním turnaji.