Po velikonočním víkendu čekalo naše hráče U14 vyvrcholení celosezónní snahy, a to Národní Festival v Praze. První den jsme byli z důvodů zranění a jiných klubových povinností značně oslabeni. I tak se ale ukázalo, že máme široký kádr a dokážeme jeden druhého zastoupit

BK Loko Plzeň x BK Chomutov (93:57)

Na úvod nás čekalo střetnutí s Chomutovským týmem, který se připravuje na kvalifikaci o žákovskou ligu U15. Už od začátku bylo vidět, že naši hráči dokáží trhat soupeře individuálními činnostmi poločasové vedení o 35 bodů a dokázali jsme si dojít k vítězství.

BK Loko Plzeň x Jižní Supi (79:52)

Ve druhém zápase se projevila citelná absence důležitých hráčů. Měli jsme manko ve výšce i síle oproti soupeři a nebyli schopni zastavit další a další útočné nájezdy. Ke konci zápasu už nám kvůli nedostatečné rotaci došly i síly, takže si protivník dokráčel k zaslouženému vítězství a my skončili na druhém místě ve skupině.

BK Loko Plzeň x SAM BŠM Brno (72:71)

Druhý den nás doplnili hráči ročníku 2006, kteří den před tím zaznamenali znamenitou výhru nad městským rivalem v kvalifikaci na MČR U13. Semifinálový los nám do cesty postavil soupeře z Brna. Ti měli opět převahu v síle a výšce a my jsme navíc byli svázáni nervozitou, protože v téhle sezóně jsme už několikrát v turnajových Play-off selhali. Poločasové třináctibodové manko toho bylo důkazem. Po přestávce naši kluci opět ukázali charakter a v průběhu poslední čtvrtiny se skóre už přelévalo z jedné strany na druhou. Dvě a půl vteřiny před koncem jsme prohrávali o dva body, avšak díky proměněné trojce po „step-backu“ z rukou Tomáše Šindlera jsme dokázali zápas dovést do vítězného konce navzdory faktu, že jsme byli horším týmem střetnutí.

BK Loko Plzeň x Jižní Supi (79:57)

Finále přineslo reprízu skupinového střetnutí, to znamenalo, že jsme měli soupeři co vracet. Vstup do utkání byl z naší strany opět nervózní, ale ne v takové míře, jako tomu bylo v předchozím zápase, takže jsme se dokázali poměrně rychle oklepat. Především velmi koncentrovaná obrana a eliminace klíčových hráčů Supů nám přinášela kýžené ovoce v podobě rychlého brejku a přečíslení dva na jednoho. V poločase jsme ještě sice prohrávali o pět bodů, avšak po změně stran už jsme soupeře nepustili k ničemu výraznému a pohledným „tempo-basketem“ vrátili soupeři skupinovou prohru a ukončili sezónní tažení vítězně.