O uplynulém víkendu se naši extraligoví kadeti vydali na poslední venkovní utkání a to k soupeřům z Litoměřic a Liberce. Plzeňské reprezentanty čekal boj o postavení v tabulce a vyhnutí se případné baráži.



V prvním utkání s Litoměřicemi se plzeňským příliš nedařilo na útočné polovině a to zejména střelba z perimetru. To také do poločasu přineslo sedmi bodový rozdíl pro dobře hrající tým domácích. Vstup do druhého poločasu se hostujícímu celku povedlo lépe eliminovat domácího Dvořáka a tak i se přiblížit na rozdíl jednoho bodu, ale jejich úspěšnost střelby pořád zůstávala pod jejich průměrem. Domácí celek tedy pořád tahal za delší konec vítězného provazu, v samotném závěru se, ale střelecká impotence protrhla. A z mínus čtyř bodů v poslední minutě se Plzeňané dokázali ujmout vedení po úspěšné trojce Vylety a Bureše. Tímto utkáním si hostující celek definitivně potvrdil desáté místo v tabulce a to i extraligovou soutěž pro příští rok. V druhém utkání s Libereckým celkem se jednalo spíše o útočně laděný zápas, což i potvrzuje vysoké skóre. Oba celky měli svoje karty o zbytku sezóny rozdané a tak dostávali spíše prostor mladší hráči, na kterých tato soutěž bude stát v další sezóně.

Komentář trenéra:

Tak první utkání jsme odehráli za vyrovnaného stavu, už jsme spolu hráli po několikáté a nebylo už moc věcí, kterými bychom se překvapili. Jsem rád, že jsme to ukončili hned v prvním zápase, i když vítězství se nerodilo lehce. Náš tým se aktuálně skládá spíše z mladších hráčů a byla by škoda, kdybychom to pro ně neudrželi na příští sezónu, protože mají dobrý potenciál, ostatně svůj prostor dostali zejména v druhém utkání a tam ukázali, že jsou připraveni. Ale nutno dodat, že naši budoucí junioři vzali zodpovědnost v rozhodujících okamžicích prvního utkání na sebe a opět to zvládli. Zažil jsem jako hráč nebo trenér spousta zvratů v utkání, ale určitě ne tolik jako s tímto týmem v poslední sezóně, za což mají můj respekt.