O prvním dubnovém víkendu se odehrála kola nadstavbové části v kategorii extraligových kadetů. Náš celek se dostal do části o udržení soutěže nebo případné baráže a to z 10. místa, kde spolu s ním se objevují soupeři jako USK Praha, Slavoj Litoměřice nebo Kondoři Liberec. Z těchto celků se lépe dva postavené týmy udrží s jistotou v extraligové soutěži i pro příští rok, zatím co zbylé dva budou bojovat o záchranu v baráži.


Obě utkání se odehrávala s naším nejbližším soupeřem a to týmem USK Praha. První zápas se odehrával na palubovce soupeře v pražské hale Folimanka. Kde dlouhodobě se střelecky trápí tým plzeňských a jejich střelecká impotence ze základní časti, nebyla náhodou. Soupeře bylo plné hřiště, všude byl o krok dříve a prakticky hosty nepustil do jednoduchého zakončení a naopak v útočné fázi určoval tempo hry a s dobrou úspěšností proměňoval. Odvetné utkání se odehrávalo na domácí palubovce chlapců z města piva. Hala bývalého sportovního gymnázia, se ukázala pro pražský celek stejným kryptonitem jako v předchozím utkání pro plzeňské hráče. Domácí si pohlídali první čtvrtinu a v poločase odcházeli do šatny za vyrovnaného stavu. V utkání dominovali a táhli své týmy dva hráči, za hosty to byl Kristián Kocáb a za domácí to byl Tomáš Vyleta. O vítězi, ale rozhodoval bodový přínos ostatních hráčů a to ze strany domácích se projevilo jako klíčové, když každý hráč z rotace přispěl svým obranným výkonem a bodovým přínosem k domácí výhře.

 Komentář trenéra:

 Pro nás to byla těžká utkání,které jsme museli aspoň jednou zvládnout a t se povedlo. Bylo to sice jako den a noc, ale říkali jsme hráčům, že ať v Play Out/Off se může stát cokoliv a každý zápas je jiný a to se i potvrdilo, za což jsem velice rád. Na venkovním utkání jsme propadali asi ve všech činnostech a neměli jsme co nabídnout. Za to doma jsme hráli na hranici našich schopností, hráči konečně vystoupili ze svojí komfortní zóny a předváděli to, co umějí na útočné nebo obranné polovině. Za domácí utkání chlapcům ještě jednou děkuji a doufám, že na něj navážeme v dalším kole.