Třetí čtvrtfinálový zápas na palubovce Jindřichova Hradce byl pro basketbalisty osudný a znamená jejich konec v letošním působení v první lize mužů. Do zápasu odjížděla kvůli pracovnímu vytížení a zdravotním důvodům pouhá sedmička statečných.


Svěřenci trenéra Eismana vstoupili do zápasu dobře a velmi dobrou obranou a týmovou hrou na útočné polovině drželi s favoritem krok. Až ke konci druhého hracího období odskočil domácí Jindřichův hradec na rozdíl devíti bodů. V druhém poločase se projevila větší kvalita a zkušenost na straně domácího celku, který byl navíc posílen o exreprezentanta a basketbalového světoběžníka Jiřího Hubálka. Ten převzal útočnou taktovku domácího výběru po zranění Tomance a byl nejlepším střelcem, když do koše plzeňských nasázel 26 bodů. Západočechy bodově drželi tradiční opory Honomichl s Lejskem a Zemanem. Domácím Jihočechům se díky zlepšené střelbě z dlouhé vzdálenosti podařilo odskočit plzeňským na rozdíl přesahující 20 bodů a zbytek utkání si pohlídali a došli tak k třetímu vítězství v sérii a postupují tak mezi finálovou čtyřku.

Hodnocení: trenéra:

V první řadě patří soupeři gratulace k vítězszví v tomto zápase i celé sérii. Jindřichův Hradec prokázal větší kvalitu, ale kluci v zápase i celé sérii bojovali a dnes jsme v prvním poločase byli favoritovi vyrovnaným celkem. Bohužel v druhé půli Jihočeši zvýšili procento střelby z dálky a tvrdě trestali každou naši chybu. Je to velký favorit soutěže, a proti takovému jsou všechny nevynucené ztráty takřka smrtící. Klukům děkuju za boj v celé sezoně, kterou si ještě společně zhodnotíme a soupeři přeji hodně štěstí v boji o návrat do Kooperativa NBL.