O víkendu čekala žáky v kategorii U15 poslední 2 utkání v letošní sezóně, která se odehrála na jejich domácí palubovce. Plzeňští žáci v těchto utkáních potvrdili rostoucí tendenci svých výkonů a potrápili oba favority soutěže, alespoň herním projevem.


BK Lokomotiva Plzeň x Sluneta Ústí nad Labem (73:80 po prodloužení)

Od počátku utkání byla na obou týmech vidět neuvěřitelná chuť si užít jedno z posledních utkání sezóny. Hráči obou celků zahodili nervozitu a do zápasu vlétli jako 2 velikáni. Každý hráč na hřišti hrál aktivně a nebál se ukázat, co se v průběhu celé sezóny naučil. Na straně modrobílých byla vidět jistá nesehranost, především na obranné polovině. Tuto mezeru ale vynahrazovali svou bojovností. Bylo k vidění nespočetné množství krásných útočných kombinací, ale i individuálních akcí. Takřka po celou dobu utkání byla k vidění na tuto kategorii neuvěřitelně atraktivní podívaná, která byla po celou hrací dobu vyrovnaná. V průběhu čtvrté čtvrtiny jakoby došlo domácím palivo a přišli o svůj maličký bodový náskok. V jeho závěru museli dokonce dotahovat dvoubodové manko přibližně 20 sekund před koncem hrací doby. To se jím však díky povedené akci povedlo a šlo se do prodloužení, ve kterém už se každá chyba počítá. Domácí jich bohužel učinili o trochu více, než celek hostí, který si nakonec odvezl velice náročné a šťastné vítězství.

 

BK Lokomotiva Plzeň x Válečníci Děčín (55:103)

I do nedělního utkání oba celky nastoupily velice odhodlaně a bojovně. Zlomový bod ovšem nastal již v prvním hracím období, kdy děčínský celek nelítostně vytrestal několik zbytečně spáchaných chyb domácího celku. Vybudoval si tak celkem pohodlný náskok a o průběhu utkání už bylo takřka rozhodnuto. Pozitivním je však to, že se plzeňští hráči nenechali znechutit průběžným stavem a hráli stále stejně aktivně i přes to, že je rozhodně minulo střelecké štěstí. Dokonce ani přesilové situace nebyli schopni řešit se svým obvyklým přehledem, ale ani přes to svůj poslední zápas sezóny nevzdali a bojovali do závěrečného hvizdu. Finální výsledek vůči nim je sice krutý, ale to se prostě občas ve sportu stává.