Tuto sobotu se odehrála první kvalifikační utkání o postup na MČR v rámci ČBF - OZČ. Prvním pořádajícím byl vítěz základní části a to domácí celek BK Lokomotiva Plzeň. Dalšími účastníky byla družstva BK Klatovy a BA Grizzlies Plzeň.


BA Grizzlies Plzeň vs. BK Lokomotiva Plzeň

V prvním utkání se odehrával vyrovnaný první poločas. Kde se objevila sice spousta nepřesností, ať v úspěšnosti zakončení, driblinku nebo základní obrany jedna na jedna. Ale náboj tohoto utkání a nasazení všech hráčů bylo na úrovni, která odpovídala kvalifikačnímu turnaji. Nicméně domácí celek ve třetí čtvrtině zaspal na obranné polovině a nenašel recept na hráče hostí Petra Poláčka. Ten svým dobrým výkonem  rozhodl o vývoji utkání, v závěrečné čtvrtině dokázali domácí pouze korigovat skóre, což už na zvrat zaslouženého vítězství hostů nestačilo.

BK Klatovy vs. BK Lokomotiva Plzeň

Druhé utkání se odehrávalo spíše v režii domácích a to i zásluhou druhého utkání hostů za sebou. A to byl i jeden z faktorů, tak vysokého bodové rozdílu. Domácí nehráli pod tak velkým tlakem, což se i projevilo v úspěšnosti zakončení nebo v přechodové fázi. V dalším turnaji si právě náš celek vyzkouší jeho roli dvou utkání za sebou.

Komentář trenéra domácích:

Tak prvotně bych chtěl za tým a za sebe poděkovat všem přítomným fanouškům v hale za fascinující atmosféru. Tento klubismus jen ukázal, jaká podpora ze strany trenérů, hráčů, rodičů, kolegů a spousty dalších lidí, zde v klubu panuje. Dále v tomto turnaji se objevila spousta hráčů z různých klubů, kteří patří aktuálně mezi dominující hráče ve svém ročníku v této oblasti. A musím říct, že mě to jen utvrdilo v názoru, že všichni trenéři, kterým tyto hráči prošli rukama, tam nechali svůj rukopis. A my se můžeme těšit, že ve výběrech tohoto ročníku za naší oblast budeme v budoucnu konkurenceschopní na republikové nebo zahraniční úrovní. V utkáních samotných se bohužel ukázala u některých hráčů, co hrají o kategorii výše, už herní adaptace na velký míč a to si myslím, že se i projevilo v obou utkáních při jeho ovládání. Z čehož pramenila spousta nepřesností v jednoduchém zakončení. Samozřejmě jsou to pořád minižákovské kategorie, kde se chybuje a bylo by nezvyklé, kdyby ve svém věku jejich výkonnost byla konstantní. Našim úkolem je tyto chyby co nejvíce eliminovat a snažit se hrát co s nejmenším počtem chyb ve všech činnostech v dalším turnaji. Závěrem gratulace vítězům a čest poraženým :)