O uplynulém víkendu vyrazili Plzeňští kadeti vstříc dvěma utkáním v hlavním městě naší země, tedy Praze. V sobotním utkání si vybrali střeleckou smůlu na zbytek sezóny, v tom nedělním pak ukázali absolutně uvolněnou hru, která jim přinesla nejen radost, ale i zlepšený obraz hry.


USK Praha x BK Lokomotiva Plzeň (53:35)

V sobotu tým, reprezentující v kategorii U17, čekal nelehký soupeř v podobě USK Praha, který ve druhé polovině sezóny potvrzuje rostoucí tendenci svých výkonů. Vstup do utkání byl dost malátný z obou stran. Domácí hráli pomalu a silově, za to hráči hostujícího na sobě dali znát nervozitu z důležitosti daného utkání a nebyli schopni se prosadit ani z vyložených příležitostí ke skórování. Toto ještě podpořili několika nevynucenými ztrátami a dovolili tak celku soupeře, aby si vytvořil náskok pohybující se okolo 15 bodů. Poločasový výsledek 29:15 vypadal obdobně, jako v kategoriích minižactva. Ve druhé půli zápasu byl obraz hry již o něco vyrovnanější, domácí hráli svou jednoduchou hru, kde využívali především fyzických dispozic svých hráčů. Hostující celek jím však týmově pojatou obranou byl schopen konkurovat a hrát se soupeřem vyrovnanou partii. Na zvrat průběžného stavu to však nestačilo. Plzeňští si tak odvezli prohru, která ovšem nese přívlastky tvrdá a náročná.

 

Sokol Pražsky x BK Lokomotiva Plzeň (97:74)

V neděli byla již od začátku utkání atmosféra absolutně odlišná od té sobotní. V tomto zápase totiž mohl celek modrobílých jen překvapit, což se z velké části i povedlo. Na jeho hráčích bylo evidentní, že se chtějí hrou bavit a řádně si ji užít. Jedna krásná útočná kombinace střídala druhou. Když už se nejednalo o kombinaci, tak o nádhernou individuální akci. K vidění byl velice atraktivní ofenzivní basketbal až do zlomového momentu, který přišel přibližně 2 minuty před koncem třetího hracího období. Hostujícímu mužstvu se přestala dařit exekuce jejich akcí a nastala jistá absence chuti do hry. Naopak domácím se chytil ostrostřelec Staniszewski a podařilo se jim odskočit na rozdíl přesahující desetibodovou hranici. Což se stalo klíčovým. Svůj náskok ještě v průběhu tří minut posledního hracího období navýšili na přibližně 20 bodů a o vítězi utkání už nebylo pochyb. I navzdory tomu se ale Plzeňský tým dokázal oklepat z jistého zkratu a vrátil se do hry alespoň svým projevem. Za velice příjemné atmosféry sice prohráli poměrně velkým bodovým rozdílem, ale dojmy z převážné většiny tohoto utkání jsou rozhodně pozitivní.