V pátek 15. března odehráli basketbalisté Lokomotivy poslední zápas nadstavbové skupiny s týmem BC Vysočina. Do zápasu měl trenér Eisman poměrně okleštěnou sestavu, kdy měl k dispozici pouze sedmičku hráčů.



Do zápasu vstoupili lépe Západočeši, kteří se rychle ujali vedení, hlavně díky dobré obraně, rychlému přechodu a střelbě kapitána Lejska, který v zápase zaznamenal 43 bodů. Jihlavští změnili obranu na zónovou, která postupně začala slavit úspěch. Domácím se s výjimkou Lejska nedařila střelba z dlouhé vzdálenosti a začali se dopouštět hloupých a nevynucených ztrát, které hosté trestali a stáhli tak poločasové vedení na 35:28. Ve třetí čtvrtině hosté zůstali u zónové obrany, se kterou v první půli slavili úspěch a ta se jim dařila i tehdy, když dokázali smazat vedení plzeňských a do posledního hracího období se šlo za vyrovnaného stavu. V něm, ale plzeňští ukázali, že mají více sil a rychle se ujali vedení, které si hlídali až do konce zápasu.


Hodnocení trenéra:

Do zápasu jsme byli ve velmi okleštěné sestavě, ale kluci si s tím nakonec dokázali poradit. I když se nám střelecky nedařilo, tak musím vyzdvihnout výkon Jardy Lejska, který nás bodově táhl, a tím pomohl k důležité výhře. Teď nás čeká jeden z největších favoritů soutěže, který se chce vrátit do Kooperativa NBL a my jsme jeho první překážkou. Uděláme všechno pro to, abychom to soupeři v zápasech co nejvíce znepříjemnili. I když má Hradec zkušenější tým, tak můžu slíbit fanouškům, že uděláme všechno pro postup mezi finálovou čtyřku. Tímto bych chtěl všechny pozvat na první domácí utkání, které odehrajeme 31.3. na palubovce Městské sportovní haly. Jejich podpora pro nás bude důležitou součástí v těžkých bitvách s favoritem.