Náš tým U11 odstartoval za sekci mini v sobotu 16.3. svou pouť kvalifikacemi o MČR. První ze 3 turnajů jsme odehráli v Domažlicích, kde jsme nejprve změřili síly s BK Klatovy a poté s domácí Jiskrou Domažlice. Do zápasů jsme šli asi jako mírný favorit a výsledkově splnili cíl v podobě dvou výher, ale herně jsme propadli a podali jeden z nejhorších výkonů v sezoně. Naopak oba naši soupeři hráli velmi dobře a především zápas s týmem Klatov musíme uznat, že skóre neodpovídá průběhu zápasu a výsledek je k našemu rivalovi příliš krutý.


Loko  - Klatovy 60:33

Vstup do zápasu nám jakž takž vyšel. Vedli jsme, tvořili si šance, ale vázl doskok a především obrana byla doslova polovičatá. Klatovy ihned vycítili šanci a hráli bez bázně a hany. Nebylo tedy divem, že po první čtvrtině jsme vedli jen 10:8. Druhá pětka nastoupila mnohem koncentrovaněji a hlavně měla ve svém středu tahouna a kapitána v jedné osobě, Davida Kozla. Klatovy najednou přestali stíhat a velmi často nás při zakončení faulovali, což nevím, zda bylo chtěné, ale bylo to chytré. My bohužel trestné hody jen zahazovali. V této čtvrtině šestky 12:2, děs. V tento čas soupeře postihla dvojitá rána. Nejprve byl za 2 úmyslné fauly vyloučen jeden z hlavních hráčů a za druhé se jim zranil kapitán a další tahoun. Ve třetím dějství klatovští opět ožili. Naše špatně hrající pětice dělala vše napůl nebo špatně. Soupeř, ale stále sbíral fauly. Před poslední čtvrtkou vedení jen o 7. Posledních 8 minut jsme již zvládli na jedničku. Mnohem lépe jsme bránili a hlavně se mohli v útoku opřít o svého kapitána. Sice jsme vyhráli o 27 bodů, ale výkon nebyl dobrý. Klatovy naopak velmi pozitivně překvapili a zaslouží uznání.

Loko – Domažlice 68:36

V tomto zápase jsme měli být jasným favoritem, což jsme potvrdili snad jen 1,5 čtvrtiny. Ten zbytek stál doslova za prd a domácí nás svou bojovností velmi často zastínili. My hráli polovičatě a s obrovským množstvím chyb, které pramenili z dané polovičatosti a velmi špatné koncentrace. Jasně nám bylo ukázáno, že pokud nepůjdeme do všeho na 100% tak to nemusí stačit a oba zápasy by měly být ponaučením. Závěrečná porada v šatně se nesla právě v tomto duchu a bylo vidět, že to kluci chápou.

Komentář trenéra, M.Kozla: „Tak za mě super den v Domažlicích z jednoho prostého důvodu. Klusi si jasně zkusili na vlastní kůži, že pokud nebudou pracovat na 100% tak nemusí nic stačit a mohou tím pádem tahat za kratší konce. Ukázali si jaké to je hrát pod stresem odpovědnosti. I když jsme se my trenéři snažili celý týden být pozitivní a klukům vysvětlovat, že postup na MČR není tím hlavním tak bylo vidět, že v hlavách to mají. Naopak chci jasně říci, že skóre s BK Klatovy jednoznačně neodpovídá průběhu zápasu. Klatovy nám byly stále na dostřel a překvapili jen a jen v pozitivním slova smyslu. Jsem přesvědčený, že rozhodnuto nic není a jen 100% výkon nám umožní opět vyhrát. Domácí Domažlice také předvedli velkou bojovnost a bylo vidět, že ani tam nebylo nic jasné. Asi není moc co chválit, ale musím vyzdvihnout obrannou snahu a kvalitu dvojice Motlík a Hanzlíček, pak velkým překvapením byl výkon Erika Cápala. Samostatné hodnocení si dnes zaslouží kapitán David Kozel, který byl pravým tahounem a tým se na něho mohl spolehnout. Oběma soupeřům děkuji, a již nyní se těším další kvalifikační turnaj, který pořádáme u nás v Plzní v neděli 31.3.“