O víkendu absolvovaly cestu do Plzně 2 celky z moravskoslezské metropole, konkrétně NH Ostrava a v neděli Snakes Ostrava. Z duelů na palubovkách soupeřů si přivezli Západočeši porážky a tak jím měli co vracet. Případná vítězství mohla takřka zajistit domácím pozici v play-off, ale za jistých podmínek, které bohužel naplněny nebyly.


BK Lokomotiva Plzeň x NH Ostrava (87:80)

Z prvního vzájemného duelu si domácí přivezli prohru o 11 bodů a chtěli toto zaváhání odčinit. Navíc se jedná o celek, se kterým bojují o místo ve vyřazovací části soutěže. Hosté navíc přijeli bez svého stěžejního hráče Dalibora Vlka, což dělalo ze zápasu zdánlivě jednoduchou záležitost z pohledu modrobílých. Opak byl ale pravdou. Ostravané se, jak to již bývá, semknuli a předváděli velice bojovný výkon, často až na hranici pravidel. Plzeňští s tím měli obrovské problémy a trápili se, především co se týká rychlého návratu na obrannou polovinu. K vidění byl od úvodního rozskoku velice atraktivní, ofensivní a bojovný basketbal. Všem v hale přítomným bylo jasné, že se bude o každý bod bojovat až do závěrečného hvizdu a tak se také dělo. Krásně týmově hrající domácí celek však vždy po bodovém úniku dokázal zklidnit výborně hrající hostující Švesták, který svůj tým držel nad vodou. I přes tento fakt si stále drželi přijatelný náskok, který se pohyboval kolem 10 bodů. Bohužel opět nezvládli samotný závěr utkání, kdy spáchali několik ztrát plynoucích z naivity a dovolili, aby soupeř ukrojil z jejich vedení poměrně velký krajíc. I přes tento fakt si domácí dokráčeli pro vítězství, které se ani zdaleka nerodilo snadno.

 

BK Lokomotiva Plzeň x Snakes Ostrava (66:104)

Nedělní utkání psalo příběh absolutně odlišný, než to sobotní. Do západočeské metropole totiž zavítal jeden z ústředních favoritů soutěže, tudíž se bojovalo o překvapení. To se bohužel nestalo, hosté již od počátku ukazovali, proč tomuto faktu tak je. Předváděli velice přesvědčivou hru, kterou podpořili přesnou exekucí dalekonosných střel. Domácí borci se však nevzdali a předváděli svou rychlou týmovou hru, stejně jako v několika předcházejících zápasech. Tu podpořili i přesnou střelbou z dlouhé vzdálenosti. Bohužel hostující celek ovládl vymezená území pod oběma koši a především díky tomuto faktu si došel pro výhru s celkem výrazným bodovým rozdílem.

 

Komentář asistenta trenéra týmu Zdeňka Zemana: „Chtěl bych poděkovat našim borcům, kteří v průběhu sezóny odvedli obrovský kus práce. Z jejich projevu na hřišti je nyní cítit jistota a sebevědomí, za což jsme pochopitelně neskutečně rádi. Nicméně poslední utkání základní hrací doby se blíží nezadržitelným krokem, naše naděje na play-off jsou stále reálné a my jsme odhodlaní pro její naplnění udělat vše, co bude v našich silách.“