V posledním domácím kole základní části kategorie U13. Jsme přivítali celek Thermia Karlovy Vary. Domácí borci se o jarních prázdninách složili v namíchané sestavě jak výkonnostně tak věkově. Ale přesto tento zápas splnil očekávání.


Utkání se odehrávalo v době, kdy někteří hráči absolvovali o jarních prázdninách dvoufázové tréninky nebo hory. Což odpovídalo i výkonům na hřišti, které střídali dobré a špatné okamžiky. Nicméně domácím se povedl vždy vstup do první čtvrtiny, který prakticky rozhodl o celém vývoji utkání. Zbytek utkání sloužil, jako dobrý trénink, kde hráči mohli aplikovat prvky z tréninků, které absolvovali navíc. Nebo probuzení po horách opět do basketbalu. V utkáních samotných domácí hráli velmi dobře na obranné polovině, z čehož přecházeli do snadného zakončení. V průběhu se jim otevírali spousta možností pro různé druhy zakončení a to i střelba z delší vzdálenosti, kde jejich procento úspěšnosti bylo nad padesát procent. V utkání trenér domácích míchal sestavu, aby si každý hráč vyzkoušel hrát a kombinovat pokaždé s někým jiným, což hráči sami ocenili a ukázali, že jejich tréninková morálka přináší ovoce.

Komentář trenéra:

Pro nás dobré přípravné utkání pro blížící se kvalifikace o MČR a i jsem rád, že jsem mohl v tomto utkání dát prostor hráčům, kteří nejsou tolik vytěžováni. Pozitivní faktorem bylo, že hráči k utkání přistupovali pořád koncentrovaně, i když se jednalo o jednoznačný průběh.