Netradičně v neděli 3.3.2019 zavítal náš tým U11 k posledním dvěma zápasům KP do Klatov. Předem je třeba Klatovům poděkovat za tento vstřícný krok a to zápas odehrát v neděli v odpoledních hodinách. Na Plzeňsku nám tento víkend končily jarní prázdniny a prakticky 12 kluků z 15 na zápasy jelo rovnou z hor. Ještě jednou děkujeme. My se díky nejen těmto dvěma vítězstvím stali vítězi KP pro sezonu 2018/2019 v kategorii U11. Následovali jsme tedy své starší klubové kolegy z U12 a i z U13, kteří jsou taktéž vítězi KP v daných kategoriích.


  1. 1.zápas – Klatovy vs Loko 30:55
  2. 2.zápas – Klatovy vs Loko 29:60

Oba zápasy měly prakticky stejný průběh. My ihned od úvodu přebírali taktovku a vedli. Domácím jakási euforie a snaha nás porazit vydržela vždy omezený počet minut. Jakmile jsme dokázali navýšit naše vedení o více jak 10 bodů, tak nebylo, až na několik málo okamžiků o našem vítezství pochyb. Kluci z Klatov, ale bojovali a nenechali nás vydechnout až dokonce, za což si zaslouží respekt.

Komentář trenéra, M.Kozla: tyto zápasy mají vždy něco do sebe. Pro oba celky jsou to prakticky jediné zápasy, kdy si musí sáhnout na dno a kdy není rozhodnuto po 1. čtvrtině. Proto jsme měli s kolegou p.Ing.Svojanovským maximální snahu zápasy odehrát v kompletních sestavách a já mu za to děkuji. V samotných zápasech se jasně projevila naše větší jistota na balonu. Větší jistota při zakončení a kvalita v technickém provedení střelby. Máme větší rozmanitost jak dát koš a to nám šíleně pomáhá. Obránce odstoupí, ihned letí střela, obránce přistoupí, ihned snaha o nájezd a dokonce s vysokým procentem úspěšnosti nájezdu i střely. Vypadá to možná hezky a jednoduše, ale jen my trenéři víme kolik za tím je práce. Kolik hodin tréninku. Kluci nyní vědí, že když pracují, makají a dodržují docházku tak to jde. Jen nepolevit, na to jsem ihned všechny včetně rodičů upozorňoval a neustále budu. V zápasech jsem, ale našel i mnoho negativ. Jedním z hlavních je malá snaha o rychlý protiútok. Na můj vkus dost často prováháme ten správný moment kdy poslat delší příhru a tím nám umožnit snadné zakončení. Pak mě tedy hodně vadí někdy až lajdácký přístup k obraně s tím, že když bráním méně zkušeného tak to znamená, že bránit nemusím. Posledním aspektem, který musím zmínit, je atmosféra v samotné hale v Klatovech, která byla doslova příšerná. Nevím proč, ale ten kladený důraz na výhru z řad fanoušků domácích až nechápu. Vyvíjený tlak na samotné děti, trenéry, rozhodčí. Soutěživost je fajn, asi každý chce vyhrát, ale toto ………….. zkrátka za mě, na kategorii minižactva toto nepatří a hlavně i těm samotným klukům, dětem z Klatov se v tomto zcela určitě nehraje dobře.“