O víkendu vyrazili reprezentanti kategorie starších žáků ke dvěma utkáním na severu Čech v podstatně odlišné sestavě, než byli hráči zvyklí. Na zápasy totiž odjeli pouze hráči ročníku 2004 doplněni jedním hráčem ročníku 2005. A ukázaly se spousty slabin, ale i silných stránek.


Slavoj BK Litoměřice x BK Lokomotiva Plzeň (60:49)

Sobotní utkání slibovalo vyrovnanou podívanou a také se tak dělo. K vidění byla velká spousta povedených individuálních akcí, bodových šňůr obou týmů, ale i nepřesností, které k věku těchto hráčů bez pochyby patří. Od úvodního hvizdu tahali za delší konec provazu domácí, avšak hosté se vždy díky několika úspěšným obranným zákrokům a exekuci rychlého protiútoku dokázali vrátit do utkání. Ovšem vždy několika individuálními zkraty v obraně povolili litoměřickým borcům opět získat mírné vedení pohybující se okolo 10 bodů. V tomto rytmu probíhalo utkání až do finálního hvizdu.

 

BK Chomutov x BK Lokomotiva Plzeň (60:45)

Nedělní utkání psalo takřka stejný příběh jako to sobotní. Na hráčích hostujícího celku byla znatelná únava vzhledem k tomu, že zápasy odehráli v omezeném počtu. I navzdory tomu hráli velice pohledný, přímočarý a nesobecký basketbal, na který byla radost pohledět. Díky všem těmto faktům vynikly i jisté nedostatky jednotlivců, které se převážně týkají jejich rozhodování v situacích pod tlakem a nebo fyzické kondice.