V dalším kole extraligy kadetů jsme přivítali na domácí palubovce soupeře BK Kondoři Liberec a BK Slavoj Litoměřic. Náš celek do utkání nastoupil téměř kompletní, po zranění už se vrátili Ságl a Leheň. Takže domácí zopakovali vítězství z úvodu sezóny na palubovkách soupeře a přibližují se k osmému místu. Což bylo pro trenéra Eismana nejlepším dárkem k jeho sobotním narozeninám.


Loko vs. Kondoři

V tomto utkání se nám povedl vstup a to zejména po dobrém tlaku na stěžejní hráče hostí. Což nám přineslo poločasové vedení. Nicméně ve třetí čtvrtině přišel výpadek a to zejména ve vymezeném území, nedokázali jsme zamezit výškové převaze některých hostujících hráčů a to zejména dobře hrajícího Janouška. Pak i na jejich obranné polovině využít menší rychlost, některých obránců. I přesto po několika úspěšných střelách v závěru jsme dokázali soupeři odskočit na menší bodový rozdíl a díky větší hráčské rotaci tento bodový rozdíl navýšit.

Loko vs. Slavoj

První čtvrtina se odehrávala ve stejném duchu jako předchozí den. Ovšem soupeř přijel dobře připraven a nepouštěl naše stěžejní hráče k jednoduchým zakončením a naopak my jsme začali zaostávat v základních činnostech na obranné polovině, což se nejvíce projevilo ve třetí čtvrtině a soupeř si tak z vyrovnaného stavu vytvořil dvacetibodový rozdíl. Ovšem co se dělo v poslední čtvrtině byla infarktová desetiminutovka pro všechny přítomné v hale na kterou budou všichni přítomní dlouho vzpomínat. V posledním období domácí našli v sobě vnitřní sílu a hlavně víru ve vítězství. A bod po bodu stahovali soupeřův náskok, k tomu se přidala dobrá obrana, z které plynula těžká zakončení soupeře a patnáct vteřin dokonce soupeř vedl  pouze o dva body. Po našem faulu šel střílet trestné hody, byl neúspěšný , z čehož plynul jednoduchý doskok, po kterém se dostal k míči domácí střelec  Vyleta, který byl nečekaně faulován při trojkové střele a postavil se tak na čáru trestného hodu, kde se třikrát nepletl a dostal domácí v závěru do jednobodového vedení. Soupeř mohl ještě poslední střelou otočit zápas ve svůj prospěch, ale jeho střela byla neúspěšná a tak se domácí mohli radovat z důležitého vítězství.

 

Komentář hlavního trenéra:

Tak pro nás to byla těžká utkání, která jsme museli zvládnout, abychom zmenšili možnost jít do play out a případné baráže. Teď jsme v situaci, že můžeme bojovat i o poslední osmé místo pro play off. Podali jsme v obou utkání velmi dobrý týmový výkon a jsem rád, že nikdo není v dobrém smyslu nenahraditelný a tím se naše hra může opřít o širokou rotaci. I když bych chtěl vyzdvihnout stabilní a zasložené výkony v obou utkání u hráčů jako Vojta Leheň a kapitána Ondřeje Novotného. Ale asi nejdůležitější je, že kluci začali více věřit jeden druhému a i v to co hrají  a funguje jim to, což se potvrdilo zejména v poslední čtvrtině s Litoměřicemi.