Dalším dvoukolem pokračovala základní část Extraligy U16. Domácí přivítali na svých palubovkách družstva z horní části tabulky, celky Sokola Vyšehrad a Sokola Písek a po zlepšeném výkonu, zvláště v neděli získali dvě nesmírně důležitá vítězství.

Sobotní utkání s družstvem Sokola Vyšehrad přineslo boj o každý metr hřiště a konečný výsledek jasně napovídá, že dominovaly spíše obrany. Domácí začali velice dobře a první čtvrtinu vyhráli 21:8. Stačilo dalších 5 minut a hosté šňůrou 11 bodů srovnali skóre a o poločase svítil na ukazateli stav 27:24 pro domácí. Třetí čtvrtinu vyhráli hosté 16:17 a schylovalo se k zajímavé koncovce. Domácí trenér v této fázi zápasu naordinoval svým svěřencům změnu obrany a vysunutý press donutil hráče Vyšehradu chybovat a přinesl své ovoce. Snadno získané míče domácí hráči proměnili v bodovou šňůru 11 bodů ( Froněk 6/2, Terč 5/1) a v 35 minutě vedli domácí 54:41 . Hosté už poté pouze dokázali pouze snížit na rozdíl 4 bodů. Domácí získali cenné vítězství a sebevědomí na nedělní zápas se Sokolem Písek.

Body za domácí: Svoboda 17, Švandrlík 15, Benedikt 9,Terč 7,Froněk 6, Bína 2

 

 

Nedělní utkání s jedním z favoritů soutěže Sokolem Písek přineslo zajímavý souboj a basketbal velice dobré úrovně. Hosté předváděli svoji tradiční hru a postupně si vytvořili až 16ti bodový náskok. 1. čtvrtinu vyhráli 16:28 a s domácími to vypadalo na pořádný debakl. Kouč domácích zkoušel změnou obran hledat slabinu v družstvu hostů a v 16 min. za stavu 27:38 se konečně domácí probrali a zlepšenou obranou dotáhli náskok soupeře na poločasových 41:42. Do druhého poločasu domácí vlétli s obrovskou chutí a opět výbornou obranou se dostali do výhodných střeleckých pozicí a proměnili několik rychlých protiútoků. To se ukázalo jako rozhodují pro vývoj celého utkání. Úsek mezi 16 - 28 minutou vyhráli domácí 45:10 a po 3 čtvrtinách svítil na ukazateli stav 72:56. Hosté se ještě pokusili o zvrat v utkání, ale dobře hrající domácí si taktickou hrou došli pro vynikající vítězství. Výborný zápas odvedli hráči Švandrlík, Froněk, Svoboda, Tomšů, Benedikt a Terč. V závěru utkání dostali šanci i ostatní hráči z lavičky.

Body za domácí: Švandrlík 25/4,Froněk 21/3,Svoboda 17,Tomšů 16,Terč 6/1, Sucharda a Benedikt po 4, Bína 2