Extraliga mladších žáků je v plném proudu a o tomto víkendu měla pokračovat dvěma zápasy s naším starým známým západočeským soupeřem. Z důvodu začínajících jarních prázdnin v Plzni nám klub BK Klatovy vyšel vstříc a souhlasil s přesunem zápasů do týdne. My jim za toto pěkné gesto chceme poděkovat a hlavně si říci, že díky tomu obě mužstva byla v plné sestavě a očekávala se velká řež až do posledního hvizdu.


Loko x BK Klatovy 72:62

Velice nervózní vstup z naší strany ovlivnil první minuty zápasu. Klukům vypadávali míče z rukou, neproměňovali volné příležitosti a celkově neplnili pokyny dané trenérem před zápasem. V obraně se nám nedařilo dostupovat hráče a kluci z Klatov toho dokázali využít a odnesli si vedení po první čtvrtině. Pak do zápasu vstoupila druhá pětka a zatlačila hráče Klatov, kteří se jen těžko vyrovnávali s tlakem na míč a pramenili z toho jednoduché ztráty. Poločasové vedení o 24 bodů tak bylo zasloužené. K druhému poločasu jsme přistupovali s respektem, ale bohužel i s pocitem jednoduchého vítězství. A jak to tak bývá, přišel pád a z naší hry se vytratila jednoduchost a na každý koš jsme se strašně nadřeli. Klatovští naopak zpřesnili hru a dokázali se dostat na rozdíl 6 bodů. Pak jsme dokázali znovu zatlačit na obranné polovině a zisky jsme se dostali na konečné vedení o 10 bodů.

BK Klatovy x Loko 33:83

Ke čtvrtečnímu zápasu jsme byli posíleni o Radima Stehlíka, který dostal omluvenku z lyžařského výcviku a odjel na 4 hodiny z hor. A na našem výkonu to bylo znát, především na obranné polovině. To co nás den předtím trápilo, se ve čtvrtek stalo naší nejsilnější zbraní. Ukázková celoplošná obrana a po zisku co nejrychleji do koše. A vedení 10:49 v poločase bylo na světě. Domácí borci tím byli zaskočeni a zápas se v druhém poločase spíše dohrával. Nás tento zápas posunul blíže k našemu cíli, kterým je jednoznačně postup na MČR.