V uplynulém týdnu nás čekala „dvojička“ s klatovským týmem. První utkání se odehrálo již ve čtvrtek, protože hlavní trenér Zeman musel o víkendu absolvovat školení licence B v Nymburce. V sobotu se následně hrálo na palubovce Lokomotivy. Obě střetnutí ukázala, že musíme ještě zapracovat na velké spoustě věcí v čele s rychlým protiútokem a i jeho obranou.


BK Klatovy x BK Lokomotiva Plzeň (90:51)

V Klatovech čekala plná hala fanoušků, takže o atmosféru hodnou derby nebyla nouze. Hlavním cílem bylo eliminovat hlavně duo Hajduk-Majer, které se zápas co zápas stará o velkou většinu bodů. Bohužel při absenci hlavního pivota plzeňských Ouředníka nebyl dostatek síly a zarputilosti pro obranu této dvojice. Do utkání vstoupil lépe celek domácích, což po vedení 8:2 vyústilo ve velmi brzký time-out. Po něm modrobílí zabrali, vychytáváním přehozů a úspěšným proměňováním "šoupáků” vytvořili na soupeře tlak, který ho donutil ke zklidňujícímu time-outu. Přes veškerou snahu bohužel hosté nebyli schopni zastavit nájezdy především domácího Hajduka a následná pasivita na útočném doskoku vyústila ve skóre 29:12 po první čtvrtině. Plzeňský prapor drželi nad vodou Stehlík a Klička, kteří se nebáli hrát 1 na 1. Ve druhé čtvrtině se nadechli k odporu v podobě několika přesných dalekonosných střel a rychlých protiútoků, ale na méně než na osmnáctibodové manko v poločase to nestačilo. Vstup do druhého poločasu vyšel hlavně klatovským, jež se podařenými „minižákovskými“ přehozy naší obrany dostali do jednoduchých pozic v zakončení, což víru a touhu po vítězství definitivně zlomilo. Zápas se tedy dohrával se sklopenými hlavami a v klidném tempu.

BK Lokomotiva Plzeň x BK Klatovy (57:108)

Ve druhém zápase byl již k dispozici Ouředník, a i díky tomu bylo cítit, že borci ze západočeské metropole chtějí klatovským vrátit čtvrteční prohru. Velmi pohledný a aktivní pohyb v útoku, vytváření volných střel a nájezdů byly obrazem jejich hry. Avšak celé to snažení srážela střelecká impotence, kdy se úspěšnost střelby z pole pohybovala někde kolem deseti procent. To v polovině druhé čtvrtiny vyústilo ve stav 8:36 pro celek hostí. Modrobílí hráči jako by ztratili chuť na hřišti bojovat, což podtrhovaly pouze tři zaviněné osobní chyby. Po poločase se sice povedlo zvýšit agresivitu a také proměnit několik nájezdů, takže výsledek třetí čtvrtiny byl nejtěsnější v celém zápase a to 23:29. V poslední části už ale domácí neprojevili jakýkoliv odpor a soupeř si pohodlně dokráčel pro vysoké vítězství. Absolutně se nepovedl hlavní cíl, protože Hajduk s Majerem se postarali v prvním zápase o 57 a ve druhém dokonce o 72 bodů.