O tomto víkendu zajížděli naši kadeti k soupeřům na Moravu. A to konkrétně SAM Brno a Orli Prostějov, oba soupeři se pohybují na místech v tabulce v bojích o play off. A náš celek odjížděl s odhodláním se těmto týmům vyrovnat. K dispozici ještě nebyl Vojta Leheň a hostující David Ságl.


SAM Brno:

Utkání bylo spíše laděno do obranného stylu a to se i podepsalo na úspěšnosti zakončení obou celků. Velmi dobrou aktivitu na obranné i útočné polovině předvedla trojice Bureš, Fremr, Winter, Tkach a tím jsme si v první čtvrtině vytvořili jednobodový náskok. V druhé čtvrtině soupeř začal dominovat na útočném doskoku a obrátil vítězné skóre na svojí stranu. V druhém poločase se projevila naše velká slabina a to ztráty, kde jsme odevzdali soupeři několik rozhodujících míčů, a soupeř z těchto chyb těžil v podobě 24 bodů z protiútoku. V závěru utkání jsme dokázali korigovat skóre na rozdíl pěti bodů, ale už jsme neměli sílu, najít cestu do koše o čemž svědčí pouze šest vystřelených TH. Hráčem utkání byl hostující Jansa, kterého jsme nedokázali zastavit a tak dovedl svůj tým zaslouženě k vítězství.

Orli Prostějov:

Ovšem toto utkání bylo pravým opakem, už od samotného úvodu bylo znát, že všichni jsou naladěni spíše na útočnou polovinu, čemuž i odpovídá z naší strana 11 proměněných trojek. Nám se, ale celkově povedl vstup, kdy jsme vedli v první čtvrtině 20:28 a náš herní projev odpovídal našim představám a to hlavně na útočné polovině, kde kralovala čtveřice hráčů Novotný, Vyleta, Tkach, Bureš. Nicméně nutno dodat, že soupeř v druhé čtvrtině začal dominovat v přechodové fázi a my jsme se doslova nestíhali vracet a ani komunikovat při návratu do obrany, kde jsme propadávali v obraně nebo pozdě nabírali hráče. Což byl klíčový faktor celého utkání, nicméně v samotném závěru jsme se dostali opět do vyrovnaného skóre a bohužel náš nekoncentrovaný výkon v obraně si při rozhodujících minutách opět vybral svojí daň. Po několika otevřených střelách už se zvrat nepovedl a my se tak vracíme sice se zlepšeným výkonem oproti úvodu sezóny, ale bohužel bez vítězství.

Komentář hlavního trenéra:

Myslím si, že jsme odvedli výkon, který pro některé hráče byl asi na hranici jejich schopností. Ale na vítězství to zatím nestačilo, pokud někteří hráči nevystoupí se svojí komfortní zóny a nepomohou zejména těm stěžejním. A to hlavně svým výkonem v možné rotaci, tak se budeme neustále zastavovat před branami soupeřů z horní části tabulky.