Po velmi neobvyklém týdnu plném nemocí a lyžařských kurzů měla o tomto víkendu pokračovat extraliga mladších žáků, a to na horkých palubovkách pražských celků BŠ Tygři Praha a BA Sparta Praha. Z důvodu začínajících jarních prázdnin a chřipkové epidemii v našem celku nakonec došlo k přeložení nedělního zápasu a nás čekal jen sobotní výjezd na Tygry Praha. Tak jsme horko těžko poskládali dvanáct hráčů, kdy se někteří obětovali a jeli rovnou z postele nebo případně sundali lyžáky a jelo se rovnou hrát. I tak ale našemu celku chyběli tři hráči, kteří se pravidelně dostávají na palubovku (Kováč, Reithar, Suchan).


Zápas byl v první čtvrtině vyrovnaný a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Domácí celek nás zaskočil především nasazením a bojovností a díky hloupým chybám dokázal dokráčet k vedení o 6 bodů po první čtvrtině. Od druhé čtvrtiny se naši kluci semkli a začali do puntíku plnit pokyny z lavičky a svojí obranou aktivitou dokázali donutit domácí k jednoduchým ztrátám. A především díky dobře hrajícímu duu Winter, Šindler dokázali otočit výsledek a my jsme šli do šatny s vedením o 8 bodů. Do druhého poločasu jsme vstupovali s pokorou a vědomím, že to náš soupeř rozhodně nevzdá a že nás čeká ještě těžkých 20 minut. Díky neúnavnému vybíhání do rychlého útoku a především díky pohybu v útoku se náš náskok začal zvětšovat a my si nakonec mohli poprvé užít pocit výhry v extraligových soutěžích.

 

Komentář trenéra J. Lejska

„Já jsem samozřejmě rád za výhru, myslím, že kluci už potřebovali vědět, kam vede ta dřina, kterou dennodenně musí poctivě kousat na trénincích. Ale více si cením herního projevu, kterým se prezentujeme. Všichni chtějí hrát na koš (7 hráčů 9+ bodů), snažíme se bránit agresivně po celém hřišti a po zisku míče je zde vidět jasná snaha o „tempo“ basket. Dát venku 92 bodů je prostě super pocit a já jsem rád, že dokážeme plnit nastavenou cestu našeho klubu.“