Poslední zápas před domácími fanoušky v základní části sehráli Západočeši v pátek 25. ledna proti Sokolům z pražského Vyšehradu. Po dlouhém zranění měl trenér Eisman opět k dispozici mladého rozehrávače Krále, ale bohužel se musel obejít bez Jana Zemana.


Vstup do zápasu se plzeňským povedl a rychle se ujali vedení, ale po prostřídání ztratila hra domácích na přesnosti, došlo k otočení zápasu a Pražené se dostali do mírného vedení. V dalším průběhu utkání byl k vidění vyrovnaný, bojovný basketbal. Domácí se stále drželi na dostřel a do posledního hracího období šli se ztrátou jediného koše. I přes střelecké trápení z dlouhé vzdálenosti v celém průběhu zápasu, se v koncovce prosadili David a Vyleta a aktivní hrou se domácím dařilo získávat fauly. Do koncovky utkání tak nemohl zasáhnout nejlepší střelec hostujících Bělohradský.

V posledních minutách zápasu se ukázala zkušenost Západočechů, kteří po taktických faulech Vyšehradských dokázali proměnit trestné hody. Na světelné tabuli svítilo skóre 63:61 ve prospěch plzeňských a 4 sekundy do konce utkání, když na čáře trestného hodu stál nejlepší střelec domácích David. Ten první proměnil, ale druhý minul. Jenže na útočném doskoku skvěle zabojoval Suchý, který si našel odražený balon nejrychleji, a tím pojistil důležitou výhru domácích, kteří si tím ještě před posledním kolem zajistili nadstavbou skupinu, kde budou bojovat o dvě postupová místo do play off.

 

Hodnocení trenéra:

V tomto zápase jsme nastoupili proti jednomu z mála týmů, který je mladší než náš. V první řadě musím pogratulovat soupeři a sportovně uznat, že v utkání nevyhrál lepší tým, ale zkušenější a šťastnější. Vyšehrad přijel výborně připravený, ale naši hráči prokázali, že mají víc zkušeností a toto důležité vítězství dokázali před domácími fanoušky urvat. Děkuji všem, kteří nás přišli podpořit, a doufám, že nás budou podporovat i v dalších bojích v nadstavbové skupině.