O víkendu zavítaly poměřit své síly do Plzně celky Kladna a pražské Sparty. V barvách Lokomotivy se také prvně představila nová posila v podobě odchovance karlovarského basketbalu Jiřího Vláška. Svou premiéru v této kategorii si také odbyli Zdeněk Kováč a Jakub Hasman.


BK Lokomotiva Plzeň x BK Kladno (79:66)

Vstup do sobotního utkání byl jednoznačně v režii domácího celku, který precizně bránil a vytvářel si volné střelecké pozice, které bez problémů proměňoval. Hostující tým naopak téměř do ničeho nepouštěl a v poločase tak hovořil výsledek jednoznačně 41:26. Jak to bohužel u těchto utkání často bývá, po půli plzeňští polevili v koncentraci a povolili se kladenským vrátit do utkání. Ti přitvrdili v obraně až na hranici nepovolených zákroků a rozkouskovali tím tak doposud poměrně přesvědčivou hru hráčů Lokomotivy. Její hráči se nezodpovědně vraceli do obrany a především nepochopitelně propadávali v obraně 1 na 1. Po třetím hracím období svítil na výsledkové tabuli stav 65:52. V poslední čtvrtině přetrvávalo obrovské nasazení v podání Středočechů. Domácí však podrželi ve hře jejich zkušení hráči, kteří v klíčových momentech vzali odpovědnost do svých rukou a dotáhli tak svůj celek k vůbec ne jednoduchému vítězství.

 

BK Lokomotiva Plzeň x BA Sparta (59:92)

V neděli zavítal do západočeské metropole jeden z favoritů soutěže a hned od začátku bylo vidět, proč tomu tak je. Hosté hráli neskutečně disciplinovaně, motivovaně, a jednoduchým stylem si vytvářeli snadné pozice pro zakončení. Nutno podotknout, že k tomuto faktu jim dosti ochotně pomáhala domácí defenziva, na níž byla z jedné strany znát jistá nervozita, ale ze strany druhé především strach z fyzicky vyspělejších pražských borců. Převážně toto byly faktory, které rozhodly o průběhu celého utkání. Odrážely se totiž na projevu hry Lokomotivy, jejíž hráči nebyli schopni plnit pokyny z lavičky, báli se hrát a spíše jen tak zmateně trávili čas na hřišti. Bez sebemenšího odporu tak utkání slušně řečeno odevzdali a nechali hráče z hlavního města, aby si došli pro pohodlné 2 body.

 

Komentář trenéra týmu Zdeňka Zemana: „Již tradičně děkuji všem příznivcům plzeňského basketbalu, kteří si o víkendu našli čas a přišli se podívat na naše utkání, byť především té nedělní návštěvy asi dosti litují ještě teď. Díky oběma celkům za obrovskou bojovnost a především celku Sparty za jejich disciplinovanost. K našemu výkonu snad jen to, že prostě není každého dne posvícení a doufám, že už se nám v nadcházející části sezóny nic obdobného, jako nedělní selhání nestane.“