V nedělním odpoledne čekala naše muže rezerva Nymburka. Hosté odjížděli bez Martina Davida, Jakuba Maška, Tomáše Vylety , které ze zápasu vytrhlo zranění nebo studijní povinnosti.


V tomto utkání se odehrával pro oko diváků a trenérů v hale nelíbivý basketbal. Bylo v něm spoustu nepřesností ať ve střelbě se špatnou úspěšností a nebo obrany bez maximálního nasazení, což se i projevilo v první čtvrtině a skóre na ukazateli bylo 10:13 pro plzeňské hráče. Celkový obraz hry působil pořád stejně ospale a to nekoncetrovanými výkony na útočné nebo obranné polovině, k čemuž se přidali bohužel výkonem i rozhodčí, kteří svojí lhostejnost a aroganci potvrdili několika minutovým pozdním příchodem po poločase, kde na ně všichni čekali a vrcholem i bez jakékoli omluvy. Domácí v dalších úsecích utkání zlepšili úspěšnost střelby za tři body, útočný doskok a rychlý přechod na útočnou polovinu, což se i projevilo jako klíčové faktory, které rozhodli o vítězi tohoto utkání. Bohužel hosté už nenašli vnitřní sílu na odpověď a tak pojištění šestého místa pro předkola play-off je pro ně v ohrožení.
 
Komentář hlavního trenéra:
 
Nejdříve gratulace domácímu celku k zaslouženému vítězství. Za náš tým asi nejhorší a nekoncentrovaný výkon, který jsme předvedli v této sezóně, o čemž i svědčí naše trestné hody. Domácí nás přehrál ve všech herních činnostech, ale co mi vadí nejvíce, že nás soupeř porazil v celkové týmovosti a bojovnosti, což je naše přednost. Pouze dva nejstarší hráči a to Jaroslav Lejsek a Václav Honomichl splnili svůj standart a to je pro vítězství málo. My se teď musíme rychle oklepat, poučit se z tohoto utkání a soustředit se na další kolo, kde nás čeká na domácí palubovce Sokol Vyšehrad.