O uplynulém víkendu čekala extraligové kadety 2 utkání s dominantním soupeřem z Písku, který obhajuje republikový titul v této kategorii. V sobotu na palubovce Jihočechů, v neděli pak na palubovce domácí.


Sokol Písek x BK Lokomotiva Plzeň (96:55)

Již před utkáním z hráčů Lokomotivy byla cítit obrovská chuť se porvat o vítězství. Nástup do utkání však vyšel mnohem lépe celku domácích, kteří si velice inteligentním způsobem vytvářeli snadné pozice pro zakončení a ty bez milosti proměňovali. To byl vlastně rozhodující faktor celého utkání, hosté si totiž tyto pozice také vytvářeli, ale bohužel se trápili s jistou střeleckou impotencí. Ta se následně projevila i na jejich sebevědomí a z jejich strany bylo cítit obrovské zklamání. Sršni si tak došli pro poměrně pohodlné vítězství ve své téměř nedobytné aréně.

 

BK Lokomotiva Plzeň x Sokol Písek (70:105)

V neděli se utkaly celky stejné, akorát na palubovce borců plzeňských. Utkání psalo téměř totožný příběh, jako to sobotní. Nástup patřil jednoznačně Jihočechům, kteří si budovali poměrně komfortní náskok. Domácím se nedařila střelba a bylo na nich vidět jisté zklamání z utkání předchozího. První půle utkání tak jednoznačně patřila borcům z Písku. Druhá půle už byla vyrovnaná, alespoň co se skóre týče. Modrobílým se podařilo zlepšit svůj herní projev, především na útočné polovině zahodili strach a hráli s neuvěřitelnou chutí a bojovností, za což si zaslouží obrovský kredit.

 

Komentář asistenta trenéra týmu Zdeňka Zemana: „Gratuluji píseckým k jejich předvedené hře a zaslouženým vítězstvím. Za trenérský tým musím poděkovat naším hráčům za neuvěřitelnou bojovnost a houževnatost, která nás zdobila v obou vzájemných duelech i přes to, že se klukům herně nedařilo. Bohužel se nám nepodařilo urvat vítězství a teď musíme zhlížet k lepším zítřkům.“