Výhodou domácí prostředí, tak startovala o víkendu žákovská extraliga U14. A díky losu k nám zavítali pravděpodobně jedny z největších favoritů bojů o postup na závěrečné MČR. TJ Sokol Kbely, dosud neporažený vládci základní skupiny C a nám starý známý Sokol Písek vítěz naší skupiny.  Náš celek posílen o odchovance domažlického basketbalu, Ondřeje Petržíka, byl natěšen na vstup do druhé půlky sezóny.


Loko x TJ Sokol Kbely 42:68

Se soupeřem z hlavního města naší republiky se naši hráči setkali na loňském MČR a prohráli jsme o 30 bodů. A to se nakonec ukázalo jako x faktor vstupu do utkání. Od prvních minut byla na klucích znát nervozita a tíha okamžiku a musíme uznat, že toho soupeř dokázal plně využít. Naši protivníci byli u všeho o krok dříve a silově totálně dominovali. To se nám dostalo do hlav a už jsme s průběhem zápasu nedokázali nic dělat. Nefungující rychlý přechod a nechuť hrát 1 na 1 nakonec vedla k prohře o 27 bodů.

 

Loko x Sokol Písek 96:104

Starý známý soupeř dorazil do Plzně v plné sestavě. A to co v sobotu nefungovalo, se v nedělním zápase ukázalo jako největší zbraň. Od první minuty naši borci atakovali soupeře jedna na jedna a vytvářeli si volné střelecké pozice, které dokázali využívat. První poločas jsme dokázali ovládnout 61:48 a do druhé půlky jsme vstupovali s vědomím, že se Písek rozhodně nevzdá. My jsme pokračovali v dobrém útočném pohybu všech hráčů a proměňováním volných pozic, ale v obraně se stále více prosazoval kapitán píseckých J. Svoboda. Na konci u jeho jména svítilo 61 bodů, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.