V prvním domácím zápase kalendářního roku 2019 hostili plzeňští basketbalisté písecké Sršně. Jednalo se o důležité utkání v boji o první šestku, která zaručuje předkolo play-off.


 Do zápasu vstoupili lépe Západočeští, kdy se rychle ujali dvouciferného vedení, a k vidění byla spousta krásných akcí. Jihočeši, ale nesložili zbraně a velmi dobrou střelbou z dlouhé vzdálenosti se vrátili do utkání a v poločasové přestávce na tabuli svítilo skóre 37:35 pro hostující celek. Ve třetí čtvrtině se hrál naprosto vyrovnaný basketbal, a tak o vítězi muselo rozhodnout poslední hrací období. Do něj plzeňští vstoupili velmi aktivně, konečně se začali prosazovat z dlouhé vzdálenosti a donutili písecké ke spoustě ztrát, ze kterých těžili lehkými body z rychlého protiútoku. Domácí se ujali až dvouciferného vedení pět minut před závěrečnou sirénou, ale vinou nevynucených ztrát a přesné tříbodové střelbě píseckých, se Západočeši o výsledek obávali až do posledního hvizdu.

Hodnocení nejlepšího střelce Jana Zemana:

Uvědomovali jsme si důležitost tohoto utkání a podle toho jsme do něj i vstoupili. Bohužel jsme neudrželi koncentraci po celých čtyřicet minut a vlastními chybami dostali soupeře zpátky do zápasu. I přesto, že se nám nedařila střelba z dlouhé vzdálenosti, tak jsme drželi krok a v poslední čtvrtině nám to konečně padlo, a tak teď můžeme být malinko klidnější. Děkujeme všem, kteří nás přišli podpořit, a doufám, že přijdou i na poslední zápas základní části proti Vyšehradu.