Nejlepší basketbalový celek posledního desetiletí míří na Lokomotivu. V rámci osmifinále Českého poháru nastoupí proti našemu Áčku, které se vydobylo postup přes týmy Jiskra Domažlice a Sršni Písek. Tento basketbalový svátek se odehraje ve čtvrtek  13.12. od 19:00 v městské sportovní hale na Slovanech. ČEZ Basketbal Nymburk, patnáctinásobný mistr České republiky, pro mnoho našich minižáčků vysněný tým, kde by chtěli jednou hrát na Evropské scéně. A my Vám přinášíme krátký medailonek o našem soupeři:


Klub, který má rok založení datován na 1929 a celkem se mu podařilo získat 17 medailí v nejvyšší soutěži, píše svojí historii především v posledních patnácti letech, kdy nenašel v České republice přemožitele a i letos to vypadá na cestu za titulem. Pravidelný účastník Evropských pohárů, v letošním roce jeden ze dvou českých účastníků v Champions League, má svém středu celkem šest reprezentantů České republiky. Bohačík, Kříž, Hruban, Peterka, Vyoral atd., hráči, kteří za necelý rok pravděpodobně vyběhnou v Číně reprezentovat svojí zemi na Mistrovství světa a naši fanoušci se budou moci přesvědčit na vlastní oči, jak se hraje na nejvyšší úrovni.

Očima trenéra E. Eisamna:

„ Do zápasu rozhodně vstoupíme jakou outsideři, ale rádi bychom co nejdelší herní úsek drželi krok s hostujícím favoritem. Pro některé hráče to bude první a možná i poslední zkušenost zahrát si proti takovému celku. A upřímně si myslím, že to bude atraktivní podívaná pro všechny fanoušky západočeského basketbalu a přál bych si aby nás přišli podpořit v hojném počtu.“