V sobotu 8.12. zamířili žáci lokomotivy vstříc dvěma utkáním na jihu Čech. Volno dostali Sůva, Ouředník, Klička. Blahovec se věnoval svému kurýrování z nemoci.


SKB Strakonice x BK Lokomotiva Plzeň (43:86)

Spartak Kaplice x BK Lokomotiva Plzeň (45:110)

Západočechy čekal psychicky i fyzicky náročný zájezd, jelikož měli odehrát 2 utkání v jeden den. Jednalo se o zápasy proti výkonnostně slabším soupeřům. Obě utkání tak byla v režii hostujícího celku, který měl možnost si vyzkoušet několik systémových novinek ve své hře. Jeho hráči také odhalili spoustu nedostatků, na kterých bez pochyby o herní pauze zapracují. Nutno podotknout, že výkony obou jihočeských celků mají jednoznačně rostoucí tendenci. Suverénními výhrami si tak plzeňští borci pojistili své setrvání v čele tabulky nadregionální ligy U15 a také místo v kvalifikaci o žákovskou ligu na druhou polovinu sezóny, která se odehraje začátkem ledna roku 2019.

Komentář trenéra týmu Zdeňka Zemana: „Jsem rád, že všichni hráči zvládli tento náročný výjezd bez újmy na zdraví. Náš cíl je teď jasný, na začátku ledna postoupit do ligy a ve druhé polovině sezóny odehrát větší množství vyrovnaných utkání. Uděláme vše, co bude v našich silách, aby tomu tak bylo!“