K velice zajímavé konfrontaci zavítal náš tým U12 v neděli 9.12., ke dvěma „přátelákům“ do Pardubic. Domácí zcela určitě patří do užší špičky u nás. Chtěli jsme si ukázat, kde nás tlačí bota. Vědět, zda se nadále posouváme v před nebo naopak. K basketu se přidala naprosto super nálada mezi oběma tábory. Nikdo nepotřeboval zápis, stačil jeden rozhodčí. Když bylo třeba, tak trenéři určili, kdo má míč apod. Prostě každého zajímal jen basket, paráda. Nakonec oba celky jednou vyhrály a jednou prohrály a pro všechny se účel konfrontace jednoznačně splnil. To vše pod drobnohledem rodičů, kteří nás přijeli podpořit v hojném počtu.


1.Zápas - výhra

Náš vstup byl poměrně slušný, ale naše zakončení bylo jako bychom začali s basketem teprve včera. Šance byly, ale koše nepadaly. Naopak domácí Pardubice proměňovaly. Nám velmi dobře fungovalo uvolňování do protipohybu obrany a využívání koridorů pro nájezd, které se otevíraly slušnou proběhovou hrou. I přesto jsme, ale prohrávali. Druhá pětka za to vzala. Začala své šance proměňovat. Do toho zpřesnila obranu a doskok a koš po koši ukrajovala náskok soupeře. Poločas plichta. Do třetího dějství jsme vstoupili velmi dobře. Dařilo se nám ustát tlak soupeře na balonu a využívat proběhy z křídel a „nuláku“. Do toho se přidala sem tam nějaká ta vyčůranost a vedení bylo TU. Poslední čtvrtka byl boj. Malinko se projevila na obou týmech až velká přemíra snahy a někdy chyběla chladná hlava. Nám se stále dařilo mírně vést. Nakonec jsme tedy urvali výhru, kterou jsme asi ani nečekali. Nic méně asi zaslouženě.

2.Zápas - prohra       

Druhý zápas Pardubky přitáhly v obraně. My naopak pod výhrou z prvního zápasu malinko usnli na vavřínech. Do toho nám již tolik nefungovali naše proběhy a měli jsme enormní problém s tlakem soupeře při obraně na míči. Poměrně rychle jsme tedy začali prohrávat. Postupem času se naše hra opticky vyrovnávala, ale srážely nás chyby v obraně, kdy stačilo, aby se hráč domácích jen rozběhl a pak občasné ztráty při vývozu. Nic méně jsme nic nevzdali a bojovali až do konce. Postupem času jsme začali hrát více do průniku a to vycházelo, jenže ne vždy jsme proměnili. Pardubice zahrály tento zápas skoro bez chyby a ztrát, pak nebylo jejich vítězství překvapením.

Komentář trenéra, M.Kozla: předem musím poděkovat kolegům trenérům z Pardubic, kteří na tyto konfrontace přistoupily a pozvaly nás. Myslím, že pro oba celky to bylo příjemným oživením v probíhající sezoně. Mě, to zcela určitě rozšířilo pohled na naší hru. Ukázalo mě to další směry, další možnosti. Samotným bodem pak je odkrytí chyb, které děláme. Hned po zápasech po cestě domů nás s kolegou Liborem Ženíškem napadalo mnoho podnětů do nadcházejících tréninků a mnoho dalších možností jak kluky ještě více posunout. Mám-li, ale být upřímný tak mě to také v mnoha směrech utvrdilo správnost cesty. Negativním zjištěním pro mě je obrana jedna na jedna v rychlém přechodu soupeře a velmi často využívání pouze pravé strany hřiště. Dále mě mrzelo, že jsme málo využívali rychlý přechod delší přihrávkou a byla malá snaha zrychlit hru. Jako vždy mohu slíbit, že makat se bude dál, že se nadále budeme snažit rozvíjet a dál se budeme snažit být čím dál více konkurence schopným týmem pro celou ČR.“