První prosincový víkend přilákal do západočeské metropole dva pražské celky, které se dlouhodobě řadí mezi mládežnické giganty naší země. A bylo se na co dívat!


BK Lokomotiva Plzeň x Sokol Pražský (66:87)

Do sobotního utkání domácí hráči vstoupili s obrovskou bojovností a chutí. Plnily pokyny trenérů a velice zdatně konkurovali celku hostí. Bohužel ve druhém hracím období došlo k téměř doslovnému vyhoření na obou polovinách hřiště. V obraně se nechávali díky nepochopitelným zkratům překonávat jednoduše ve hře jeden na jednoho. Na útočné polovině ztráceli míče bez většího tlaku, který by na ně soupeř vyvíjel. A pokud už k vytvoření snadných pozic pro zakončení došlo, tak bohužel často nedocházelo k jejich přetavení v bodový přínos. Hráči z hlavního města naší krásné země hráli naopak neskutečně uvolněně, proměňovali své vyložené příležitosti a došli si tak ladným krokem pro vítězství.

 

BK Lokomotiva Plzeň x USK Praha (96:76)

Vstup do utkání v první adventní neděli vyšel jednoznačně lépe Západočechům. Hráli agresivně, nepouštěli svého soka téměř k ničemu. Vytvářeli si velice přesvědčivým způsobem možnosti pro snadná zakončení a ty bez milosti proměňovali. Plnili veškeré pokyny týkající se defenzivy a zdálo se, že si dokráčí pro pohodlné vítězství s vysokým bodovým odstupem do odvetného utkání ve středočeské metropoli. Jak se to u modrobílých stává zvykem, ve druhé polovině třetího hracího období došlo k jistému zlomu a polevení v koncentraci. Borci přestali plnit pokyny svých lodivodů a začali tápat v základních herních činnostech. Tímto umožnili hostům se tak trochu vrátit do boje o solidní rozdíl ve skóre pro již zmíněnou odvetu. Závěr utkání tedy jednoznačně patřil reprezentantům jednoho z novodobě mládežnicky nejúspěšnějších celků v naší zemi. V tomto utkání si odbyl svou extraligovou premiéru mladičký Jakub Ouředník, který posílil plzeňskou lokomotivu svým příchodem z Mariánských Lázní.

 

Komentář asistenta trenéra týmu Zdeňka Zemana: „Jsem rád, že jsme naše putování první polovinou sezóny zakončili vítězně. Vzhledem k tomu, jak je soutěž v letošním ročníku vyrovnaná, se bude počítat každý skalp. Děkuji všem naším hráčům za jejich chuť a energii, kterou do sportu pod bezednými koši vkládají. V neposlední řadě děkuji fanouškům, kteří především v neděli utvořili nevídanou basketbalovou atmosféru.“