Naši muži byli po loňské sezóně nalosováni až do 5. kola Českého poháru. Jejich soupeřem v tomto kole byl tým z našeho kraje a to tým BK Jiskra Domažlice, kteří momentálně figurují v horních příčkách tabulky ve druhé lize skupiny A. Náš celek potvrdil roli papírového favorita a v dalším kole je tedy čeká na domácí palubovce soupeř z jižních Čech a to tým Sršni Písek, který je rovněž naším soupeřem i v první lize skupině Západ. Vítěz tohoto klání bude hostit na domácí palubovce vedoucí tým z KNBL, kterým je nikdo jiný než ČEZ Basketball Nymburk.


V utkání samotném jsme nastoupili téměř kompletní až na Martina Davida, který je po zranění oka a Martina Macha, který hájil domácí barvy mateřského klubu. Za to soupeř nastoupil v okleštěné sestavě a to našemu týmu velmi ulehčilo cestu za postupem do dalšího kola. V tomto utkání náš celek tahal celou dobu za delší konec vítězného provazu a nepustil soupeře do vedení. Svůj bodový rozdíl navyšoval i na dvouciferný, ovšem v některých úsecích domácí celek hrál velmi aktivně na útočné polovině a držel s námi krok. Náš tým rotoval v různých sestavách a za častého střídání se snažil udržet vysoké tempo hry, což potvrdilo zejména v posledních minutách utkání.

Hodnocení hlavního trenéra:

Toto utkání se odehrávalo spíše v přátelském než soutěžním duchu. Ale musím říct, že soupeř nám cestu za vítězstvím rozhodně neulehčil a bojoval do poslední chvíle, za což zaslouží respekt. Pro nás to byla dobrá herní příprava v rozjeté soutěži a splněný první krok v Českém poháru.