Tento víkend nám odhalil dvě protikladné stránky našeho basketbalu. Na jedné velká zbrklost a nekoncentrovanost, na té druhé ponaučení a využití našeho potenciálu.


Sokol Písek x BK Lokomotiva Plzeň (108:59)

Do sobotního zápasu proti Sokolu Písek jsme vstoupili v plné sestavě a s cílem utrhnout vítězství. V první čtvrtině jsme drželi krok se soupeřem a hráli vyrovnaně. Poté však přišla pasáž hry, kdy se do naší hry vloudila zbrklost a individuální chuť strhnout vše na sebe. To nakonec vypramenilo k dlouhé šňůře nedaných košů, z čehož hosté těžili a utekli na rozdíl 27 bodů. Bohužel nástup do druhé poloviny utkání provázely ty samé chyby při zakončování a absolutní nechuť pohybu na útočné polovině a to jak hráčů tak i balonu. Zápas však stále byl vypjatý a nakonec vyvrcholil k nešťastnému vyloučení našeho ústředního rozehrávače Jaroslava Stupky a Martina Štrobla na straně druhé. V Písku jsme dostali opravdu cenou lekci jak v nasazení, tak v proměňování volných střel a nezbívalo nám nic jiného než se oklepat a jet druhý den pro výhru na Sokol Pražský…

Sokol Pražský x BK Lokomotiva Plzeň (70:76)

V neděli jsme se z předchozího dne otřásli a Lokomotiva jela na plné otáčky už od samého začátku. Až do poločasu jsme hráli s přehledem a to především díky dobrému pohybu a nasazení na obranné polovině. Tentokrát jsem dokázali proměňovat volné střely a to především duu Lukáš Karlíček a Tomáš Vyleta. Sokol Pražský se však nechtěl vzdát bez boje, a do druhé poloviny na nás vletěl a vytvořil tlak, který vedl k postupnému snižování načeho náskoku. Na začátku poslední čtvrtiny jsme začínali s jednobodovým vedením. Po několika daných výborných nájezdech a střelách z delší vzdálenosti jsme si až do konce utkání uhlídali skóre a spravili si chuť vítězstvím.