O víkendu vyjeli kadeti vstříc dvěma důležitým utkáním na severu Čech. Předem bylo jasné, že se nebude jednat o procházku růžovým sadem, ale o velice dramatické bitvy. Navíc bez 2 hráčů základní rotace Ondřeje Strejčka a Marka Zahouta, ke kterým se po sobotním úderu do oka přidal i hostující David Ságl.

 


Kondoři Liberec x BK Lokomotiva Plzeň (67:81)

V sobotu zavítali reprezentanti západočeské metropole na horkou půdu seveřanů. Již začátek utkání naznačoval, že se bude jednat o urputný boj, protože obě strany byly vzhledem ke svým předchozím výsledkům pod téměř neskutečným tlakem. Vyšel ovšem lépe hostujícímu celku, který si vypracovával lehké pozice pro zakončení, ze kterých ve většině případů profitoval a vytvořil si tak poměrně pohodlný náskok. Ani na obranné polovině neváhal a dostával hráče domácích do těžkých střel pod tlakem. Tento bodový odstup si s vyjímkou několika pasáží plných individuálních zkratů a ztrát hosté udrželi až do konce utkání a dokráčeli si tak pro vítězství ve velice bouřlivé atmosféře.

 

Slavoj Litopměřice x BK Lokomotiva Plzeň (62:78)

Vstup do nedělního klání na severu Čech byl pro rozjetou lokomotivu jako ze snu. Jejím hráčům se dařila střelba z dlouhé vzdálenosti, hráli disciplinovaně a doslova devastovali domácí defenzivu. Toto pozitivní rozpoložení borců se projevovalo i v obraně, kdy svým tlakem dostávali litoměřické do obtížných střeleckých pozic. Ale jak již to bývá zvykem, plzeňští si řadou nedůsledných přihrávek a několika nelogických individuálních rohodnutí cestu za vítězstvím zkomplikovali. Naštěstí se v klíčových momentech utkání dokázali zmátořit a využít slabin soupeře. Ve druhé půli svůj náskok už jen pomalým tempem navyšovali především díky několika dalekonosným střelám a skvělé obraně Fremra. Velice vyzrálým výkonem si tak došli pro lup arény žlutomodrých.

 

Komentář asistenta trenéra týmu Zdeňka Zemana: “Jsme neskutečně rádi, že se naši hráči postupně uzdravují a hojí se tak i obraz naší hry. Začínají hrát zodpovědně a spolupracovat na obou polovinách hrací plochy. Na druhou stranu je nezbytné zmínit, že utkání nám ukázala jisté nedostatky hráčů především při hře v postupném úotku, na kterých budeme během následujících dní pracovat. V neposlední řadě bych rád poděkoval hráčům za jejich předvedenou hru a bojovný výkon.”