Náš celek tentokrát zajížděl na půdu soupeře z jižních Čech a to týmu Sršni Písek. V Absenci Václava Honomichla, Ondřeje Märze, Jana Suchého se přidali bohužel i Pavel Vondra. Tento duel měl posunout vyhranný tým na 3. pozici v tabulce. Oba celky po minulém kole odcházeli ze zápasu jako poražení, takže hlad po vítězství a zdravá nervozita si v tomto utkání vybírali svojí roli a před velmi dobrou atmosférou basketbalovou konfrontaci ještě umocňovala.


Vstup do utkání a celkově první poločas se odehrával ve vysokém tempu na obranné i útočné polovině. Oba celky se snažili eliminovat stěžejní střelce týmu a to Martina Davida a Petra Šlechtu. Do druhého poločasu se snažil náš celek ještě více eliminovat domácího střelce, pokrýt průnikovou hru ostatních hráčů a zlepšit obranný doskok. Nicméně tyto úkoly náš tým splnil pouze z poloviny a to na otočení skóre v náš prospěch nestačilo. Přesto jsme pořád byli schopni hrát na přijatelný rozdíl a držet domácí pod tlakem, bohužel pro nás ve čtyřech stěžejních situacích, které byli posouzeni rozhodčími na obou stranách po každé jinak, jsme dostali devět bodů v řadě, takže místo vedení v náš prospěch si soupeř udělal do poslední čtvrtiny přijatelný náskok. Do poslední čtvrtiny našemu týmu chyběla potřebná energie na činnosti v útoku a to se projevovalo i v koncentraci hráčů na obranné polovině, což pochopitelně domácí celek dobře využil a v tomto kole zvítězil.

Komentář hlavního trenéra:

V tomto utkání vyhrál tým, který udělal méně taktických chyb a naopak chyby soupeře dobře využil ve svůj prospěch a to musím kolegiálně uznat, že byl domácí celek. My jsme sice předvedli bojovný a týmový výkon a to zejména Lukáš Karlíček. Ale bohužel jsme často zaostávali v některých činnostech, jako na obranném doskoku hráčů z perimetru a TH, slabé obrany jediného střelce domácích Petra Šlechty a naopak zbytečném přistupovaní k hráčům, kteří preferovali pouze hru jedna na jedna. Což jsou klíčové faktory, které nás v tomto utkání sráželi. My se teď musíme rychle oklepat a připravit se na další kolo, ve kterém budeme hostit rezervu Nymburka a to v pátek od 19:00.