O uplynulém víkendu se odehrála první domácí utkání extraligy U17, ve kterých bohužel ani jednou hráči Lokomotivy neuspěli. Ovšem v obou utkáních až do úplného závěru sahali po vítězství. Pozitivní zprávou ale je, že do utkání již nastoupili v téměř kompletní sestavě. Dokonce i s novou posilou v podobě Davida Ságla.

 


BK Lokomotiva Plzeň x BCM Orli Prostějov (68:83)

Do sobotního utkání domácí borci nastoupili odhodlaně, sršela z nich bojovnost i týmový duch. Už od začátku utkání bylo jasné, že vítěz klání to rozhodně nebude mít jednoduché. Jednalo se o tuhý boj, ve kterém byly k vidění agresivní obrany, rychlé přechody do útočné fáze a v neposlední řadě i krásné individuální akce. Hostující celek sice od první minuty tahal za delší konec pomyslného provazu, ale to bylo způsobené obrovským množstvím ztracených míčů v podání domácích. Tyto ztráty vedly k jednoduchým zakončením Prostějovských orlů. Což se ve dvojici s výpadky koncentrace na obranné polovině projevilo jako zlomové faktory utkání.

 

BK Lokomotiva Plzeň x SAM Brno (73:84)

Nedělní utkání proti Brněnskému celku psalo téměř identický příběh, jako utkání sobotní. Modrobílý celek hrál velice aktivně již od začátku zápasu. Neuvěřitelnou srdnatostí a odhodláním dojít si pro vítězství zaskočil doslova zaskočil celek z jihomoravské metropole a už to vypadalo, že si dokráčí pro své první vítězství. Ovšem jak to již bývá, v závěrečné části hry se začaly kupit důsledky jistých individuálních nedostatků Plzeňských hráčů a razantně ovlivnily koncovku utkání. A nebude pro nikoho překvapením, že se jednalo o ty jisté chyby, které je připravily o výhru i v sobotu. Tedy nedisciplinovanost, chybná rozhodnutí v krizových situacích, zbytečné ztráty a opět výpadky koncentrace.

 

Komentář asistenta trenéra týmu Zdeňka Zemana: „V první řadě bych chtěl našim hráčům poděkovat za to, jakým způsobem se na hřišti prezentují. Bez pochyby máme týmového ducha! Druhým chválihodným faktorem naší hry je bez pochyby úroveň basketbalovosti, jelikož se prezentujeme atraktivní, rychlou hrou a v neposlední řadě i dobrou organizací hry. Bohužel náš výkon sráží dolů individuální nedostatky, které by už hráči v tomto věku mít neměli.“