V dalším kole náš celek přivítal na domácí palubovce loňského účastníka KNBL, v jehož řadách se objevují jména zkušených hráčů jako Standa Zuzák a Jan Tomanec. Oba týmy nenastoupili v té nejsilnější sestavě, zejména na straně domácích stále chyběli Ondřej März, Václav Honomichl a z pracovních povinností i Jan Suchý.


Do utkání jsme vstoupili se zbytečným respektem a toho soupeř dobře využil, zejména rozehrávač Lipkins, který nás trestal rychlým přechodem a přesnou střelbou z trojkové čáry. Nicméně naši hráči se rychle oklepali a postupně začali stahovat náskok hostí a to za dobré obrany Froňka a Karlíčka na ústředního rozehrávače hostí. V okamžiku kdy jsme soupeře začali dotahovat, tak začala úřadovat podkošová dvojice Tomanec a Zuzák, kteří drželi svůj tým na přijatelný bodový rozdíl ve svůj prospěch. Naše hra se opírala o rychlý přechod a hru jedna na jedna, kde nejvíce dominoval Jan Zeman a tím jsme si vytvořili spoustu otevřených střel a i pro oko fanouška hezké útočné akce. Ale velký problém jsme měli na obranné polovině, kde chvílemi vypadávala základní komunikace v návratu do obrany a řešení clony na míč, bohužel i po nevynucené ztrátě jsme darovali soupeři volné zakončení, což nám bralo sílu do dalších minut v obraně. Hráči se dokázali adaptovat na soupeře až v poslední čtvrtině a to už bylo o vítězi utkání rozhodnuto a to dvouciferným bodovým rozdílem.

Komentář hlavního trenéra:

V tomto utkání potvrdil roli favorita tým z Jindřichova Hradce a to zaslouženou výhrou. Někteří naši hráči hráli na hranici svých možností za což, zaslouží respekt, ale dostat na domácí palubovce 98 bodů je špatná vizitka naší obrany. Je možné, že určitý faktor hraje malá konfrontace s týmy jako je právě tým z Jindřichova Hradce, ale to pro nás nemůže být omluva, ale naopak výzva ke zlepšení do dalších utkání. Já bych chtěl kromě hráčů poděkovat hlavně našim fanouškům a všem co si našli cestu na náš další domácí zápas. Jejich podpora byla chvílemi tím správným hnacím motorem a pro nás šestým hráčem, což je oproti minulému roku nesrovnatelné a tím tedy za celý tým DĚKUJEME!