Naši muži v dalším kole 1.ligy zajížděli na palubovku soupeře z Prahy to týmu Basket Košíře. Bohužel do utkání nezasáhli hráči jako Honza Král, kterého trápí viróza, dále Ondřej März a Václav Honomichl, kteří dostali stopku na čtyři utkání po DCH v minulém kole.


V tomto zápase jsme zaspali úvod utkání a nechali soupeře vytvářet si volné pozice a naopak sami zakončovali složité a neúspěšně situace, v podobném stylu jako v minulém kole. Ale od druhé čtvrtiny nastoupil úplně jiný tým, po celoplošném tlaku v obraně jsme dokázali eliminovat soupeře a jeho klíčové hráče. Postupně jsme dobrým pohybem míče a rychlým přechodem do útoku navyšovali skóre ve svůj prospěch, což soupeř nedokázal změnit. Hráči fungovali i z pohledu taktiky a přenášeli pokyny na hřiště, což jim nevydrželo celé utkání a právě kvůli individualistické a netaktické hře některých našich hráčů, jsme dovolili soupeři se vrátit zpět do zápasu. Nicméně v těžké koncovce si vzal utkání pod kontrolu skvěle hrající Martin David, který díky svému výkonu otevřel možnost zakončení ostatním hráčům a oni ho v podání Tomáše Vylety a Jaroslava Lejska dobře využili v závěru utkání v náš prospěch.

 

Hodnocení hlavního trenéra:

 Tak pro nás velmi důležité vítězství po minulém kole a hlavně pro kluky pozitivní faktor, že naše hráčská rotace je široká a konkurenceschopná. Za což bych jim chtěl poděkovat, že v tomto ohledu to hráči zvládli. Velmi dobrý výkon předvedl Martin David, který byl hnacím motorem v tomto utkání pro náš tým. Negativním bodem je, ale naše nedisciplinovanost na hřišti v některých úsecích. Určitou roli v tomto ohledu hraje asi věk a malá vyhranost některých hráčů našeho týmu. Což může být v budoucnu rozhodující faktor ve vývoji utkání, které nemusí dopadnout tak pozitivně jako nyní a proto na tom musíme více zapracovat.