O uplynulém víkendu náš tým U12, doslova prožil fajn basketbalovou neděli, kdy absolvoval na domácí palubovce velmi zajímavý přípravný turnaj s týmy, které tvoří nepochybně basketbalovou špičku ČR. S týmy z Pardubic, Děčína a USK Praha.


Počátek této akce se zrodil zhruba před měsícem v hlavách trenérů našeho klubu, trenéra USK Praha p.Mariana Přibyla a trenéra Děčína p.Jakuba Houšky. Všichni jsme doslova prahli po konfrontačních zápasech, které mají náboj, kvalitu a kluky někam posouvají. Se vší úctou ke všem, kteří chtějí dělat basket, ale v krajích zkrátka taková konfrontace moc chybí. První tah byl tedy na nás. Sportovní areál TJ Lokomotiva Plzeň je právě pro podobné věci tím pravým místem. V jedné chvíli disponujeme až 5 regulérními hřišti. Proběhlo tedy několik málo emailu a turnaj v našem domácím prostředí byl na světě.

Postupně se tedy odehrály zápasy:

BK Pardubice vs Loko Plzeň

BK Děčín vs USK Praha

Pardubice v USK Praha

Loko vs Děčín

Loko Plzeň vs USK Praha na zkrácený čas

Výsledky v tomto dnu nebyly opravdu důležité. Důležité bylo, že se hrál ve všech kláních minižákovský basketbal jak řemen. Pro všechny trenéry to byla snad ukázka směru, kterým by se mělo jít. Prakticky ihned po turnaji proběhly dohody o dalším turnaji, na který se již nyní těšíme.

Komentář trenéra: „tak za prvé musím poděkovat kolegům trenérům a rodičům všech kluků za obětavost, kdy si na startu nové sezony udělali všichni čas a k nám do Plzně přijeli. Dále musím zmínit, že pro náš tým a klub je samotnou pochvalou skutečnost, že takové týmy s námi vůbec chtějí hrát. Je to pro nás potvrzení, že náš směr je správný. Dalším plusem, je fakt, že jsme těmto týmům konkurence schopni. Naše buducnost by tedy, snad, mohla být zajímavá. Nám právě tyto zápasy ukazují, že na této úrovní nejde zaspat při jakékoli činnosti. Každou nepozornost soupeř potrestá. Každý nedaný šoupák je znát a vše se musí dělat na 100-120%. Jsem přesvědčen, že právě to kluky posouvá. Jak jsem již mnohokrát říkal, opravdu si vážím všech, kdo chtějí dělat basket. Jenže v zápasech, kdy jsme schopni vyhrát 120:10, kluci, tu zodpovědnost nepocítí. Ještě jednou všem děkuji za účast a za náš tým a klub slibuji, že se budu maximálně snažit podobná klání nadále vyhledávat nebo organizovat.“