O víkendu naši kadeti vyrazili na první extraligová utkání letošní sezóny do Nymburka a do Pardubic. Je nezbytné zmínit, že na týmovém výkonu byla cítit absence 4 klíčových hráčů, nad jejichž návratem stále visí velký otazník.


BA Nymburk x BK Lokomotiva Plzeň (104:49)

Do utkání s Nymburským celkem vstoupili reprezentanti města piva s obrovskou dávkou nervozity a jistým laxním nasazením, což se brzy začalo projevovat i na průběžném výsledku. Ještě v první desetiminutovce byli schopni vzdorovat fyzicky vyspělejšímu celku z města několikanásobného mistrovského celku, ale stále se opakující chyby a zběsilé ztráty vedly k tomu, že se v dalším průběhu utkání konkurenceschopnost hostujícího celku vytrácela. Dalším velkým faktorem utkání byla neuvěřitelně přesná střelba domácího celku, který do obroučky sázel jednu přesnou střelu za druhou a i díky tomu si dokráčel pro pohodlné vítězství.

Synthesia Pardubice x BK Lokomotiva Plzeň (90:56) 

Nedělní utkání psalo absolutně odlišný příběh, než to sobotní. Plzeňští borci vstoupili do utkání odhodlaně s obrovským nasazením a bez zbytečného strachu z výškově i silově dominujícího soupeře. Agresivní celoplošná obrana a rychlá přechodová fáze se zdály býti klíčem k úspěchu. Po absolutně vyrovnané první části zápasu však došlo k jistému zlomu a domácí se začali dostávat do jednoduchých šancí, které na rozdíl od hostí proměňovali. Poločasový výsledek tedy hovořil pro reprezentanty města perníku. Nástup do třetí čtvrtiny ovšem jednoznačně ovládl opět celek ze západočeské metropole, který aktivní hrou a až neskutečně týmovým výkonem šlapal Pardubickým na paty. Definitivní zlom snahy přišel přibližně 5 minut do konce s pátou osobní chybou skvěle hrajícího Tomáše Vylety. Tohoto faktu urostlí hráči domácího celku využili a navýšili svůj náskok o 16 bodů, což zlomilo veškerou snahu hostí a východočeši si připsali vítězství, které se pro ně ovšem nerodilo snadno.

 Hodnocení asistenta trenéra týmu Zdeňka Zemana: „V první řadě jsem rád, že hráči získali neskutečně cenné poznatky z konfrontace s republikovou špičkou. Především ti, kteří s extraligovou soutěží neměli zkušenosti. Zjistili jsme spoustu mezer, na kterých musíme společně s hráči zapracovat a jsem přesvědčen, že v nadcházejících utkáních bude tendence našich výkonů jednoznačně rostoucí. Věřím, že oba tyto celky jsou na domácí palubovce k poražení. Musím ovšem vyzdvihnout týmovost našeho celku a to, že jsme na velmi dobré cestě.“