V prvním domácím utkání náš tým hostil celek z Prahy a to USK „B“. V sestavách obou celků se objevili hráči, kteří figurují v KNBL což přinášelo zvýšený zájem a očekávání konfrontace pro naše fanoušky.


V úvodu utkání náš tým neměl potřebnou aktivitu na útočné polovině, což zapříčinilo několik nevynucených ztrát a toho dobře bránicí celek USK využíval ve svůj prospěch. Což vnášelo jistou frustraci na naše hráče a místo koncentrace na hru se zaměřovali na rozhodčí. Do druhého poločasu jsme vstupovali s bodovým mankem čtyř bodů, nicméně za pomoci střídání druhu obran jsme donutili hostující celek k několika chybám na útočné polovině a těžkým střelám. Bohužel jsme nedokázali kvůli špatnému procentu zakončení přelít vítězné skóre na naší stranu a tak jsme do posledního úseku utkání vstupovali jako tým, který tahal za kratší konec vítězného provazu. Nicméně naše aktivita a podpora fanoušků v posledním úseku začala stoupat a my jsme pořád byli schopni převzít kontrolu nad utkáním, ale stejně jako hráči na hřišti, kteří se přestali koncentrovat v první polovině utkání na svůj výkon, tak i rozhodčí nedokázali udržet stejný metr na obou stranách a začali posuzovat stejné situace různým způsobem. Tak přemíra arogance a čekání na gesta zvítězila v jejich podání nad upozorněním a hodnocení situacích, které spíše hodnotili stylem: „pískám to co si myslím než to co vidím“ Což samozřejmě všechny frustrovalo a výsledkem toho bylo vyloučení a opuštění haly kapitána týmu Václava Honomichla, Ondřeje Märze a hlavního trenéra týmu Erika Eismana, který kvůli TCH lavičky a další TCH vyloučených hráčů musel opustit halu také. Závěr utkání se už zdramatizovat nepovedl i po velmi dobrém individuálním výkonu Martina Davida a tak náš tým prohrál na domácí palubovce s rezervou USK.

 

Hodnocení hlavního trenéra:

Tak prvotně bych chtěl pogratulovat hráčům USK za jejich vystupování a disciplinovanost na hřišti, což i byl klíčový faktor o výsledku utkání. V našem týmu zklamali hráčské opory a nebyl nikdo kromě Martina Davida, kdo by hrál produktivně na útočné polovině. Dále jsme se nedokázali vyrovnat s tlakem obrany USK a naopak jsme žádný tlak nevytvářeli a pokud ano, tak pouze krátké časové úseky. Individuální chyby a nepozornost některých hráčů si vybrala svojí daň v podání koncentrování se na rozhodčí, kteří utkání bohužel v některých úsecích nezvládli stejně jako náš celek.