V prvních utkání čekal naše hráče soupeř z Klatov, který patří tradičně mezi konkurenceschopné týmy v našem kraji. Pro náš tým to byla první utkání vůbec a není lepší vstup než, který se jim povedl.



Tento tým je složen z hráčů ročníku 2006 a 2007,2008 a tím je jeho základna velmi široká. Jako nováčkové v týmu se zde objeví hráči z klubu BK Domažlic, kteří nehrají ve svém klubu soutěž v kategorii U13 a pro tuto sezónu budou hájit naše barvy v této soutěži, přejeme jim a celému týmu mnoho úspěchů a basketbalové zábavy. Naše složení je založeno na zápasovém a tréninkovém principu, že většina hráčů hraje dvě soutěže a to ve U14 – lize nebo U12, U11 a samozřejmě U13. Což klukům dává dobrou herní praxi a hodně je to posouvá v jejich herních činnostech. Ale na druhou stranu trošku strádá v herním kolektivním pojetí na obranné a útočné polovině, což bylo vidět v těchto prvních společných utkání, které jsme odehráli. Hodně nám pomáhá v naší hře při přechodu hráčů mezi jednotlivými kategoriemi stejná trenérská filozofie. Nicméně jsme rádi, že tyto první společné utkání nám ukázali, kde nás tlačí bota. Dále chceme pochválit hráče za jejich přístup a nasazení, které skoro každý den předvádějí.Bohužel do tohoto utkání někteří hráči kvůli změně počasí nezasáhli a museli trávit svůj čas v posteli, místo na hřišti. Sezóna je dlouhá a utkání bude ještě spousta a každý bude mít šanci se projevit a prodat na hřišti co se v tréninku naučil.

 

Hodnocení hlavního trenéra:

 V utkáních samotných jsme se snažili o to co ke staršímu minižákovskému basketbalu patří a to rychlý přechod, hrát aktivně jedna na jedna v útoku a posouvat míč na volného hráče pro střelu nebo nájezd. Na obranné polovině jsme se snažili chodit nad hráče a vytvářet tlak po celém hřišti za doprovodu komunikace. Vzhledem k tomu, že to pro nás byla první utkání v tomto na kombinovaném složení nebylo to špatné a některé prvky z toho co chceme se tam objevovali, takže částečná spokojenost tam je. Nicméně musíme zapracovat více na rychlosti a agresivitě v obranném a útočném stylu hry bez míče a hlavně komunikaci. Závěrem bych chtěl poděkovat všem „fanouškům“ rodičům za jejich podporu.