O uplynulém víkendu sehráli naši žáci 2 vítězná utkání na půdě Přeštic a Domažlic. Obě utkání nabídla absolutně odlišný průběh, především v neděli bylo k vidění krásné atraktivní utkání.



BK Přeštice x BK Lokomotiva Plzeň (120:40)

V sobotu reprezentanti modrobílých barev vyrazili na utkání s papírově slabším soupeřem z Přeštic. Utkání naplnilo očekávání, hrálo se převážně na půli černobílých, kteří měli značné problémy s rozehrou. Ale občasné individuální výpadky koncentrace vedly k několika snadným košům domácích, což se podařilo ve druhé půli poměrně úspěšně eliminovat. I přes značné nedostatky v týmové obraně si plzeňští dokráčeli pro poměrně pohodlné vítězství.

BK Jistra Domažlice x BK Lokomotiva Plzeň (66:68)

Nedělní utkání nabídlo už od počátku absolutně odlišnou podívanou v porovnání s tím sobotním. Začátek utkání hovořil sice lépe pro hostující celek, ale po oddechovém čase se domácí vrátili zpět do hry. Doslova demolovali hostující defensivu dlouhými přehozy a jednoduchými koši, kterým předcházela poměrně složitá dobývání jejich bezedného koše. Plzeňští borci nebyli schopni tyto protiútoky opětovně zastavovat a to byl ten faktor, který jim dlouhodobě zabraňoval v převážení misek pomyslných vah na svou stranu. Zápas byl po celou dobu díky těmto prvkům vyrovnanou a oboustranně urputnou bitvou. Nicméně v závěru pomohlo hostům k dotažení utkání do vítězného konce několik povedených individuálních akcí a především přesná střelba trestných hodů.

Závěrem bych rád poděkoval všem rodičům, prarodičům a fanouškům, kteří si našli čas a přišli podpořit jednu či druhou stranu a doufám, že jej nelitují.