Muži zahajují novou sezónu vítězným utkáním v Praze na GBA. Bohužel do tohoto utkání a několika dalších nezasáhnou Jakub Mandík a Štěpán Partyngl, oba hráči budou postupovat vyšetření a případnou operaci z kolenem.

 


K prvnímu utkání jsme odjížděli s vědomím a odhodláním, že není lepší vstup do sezóny než vítězně. Z celého týmu bylo cítit jak je hladový po nové sezóně a to i z celku GBA, který se opírá o agresivní hru jednotlivce a rychlý přechod. Proto jsme se snažili od začátku utkání diktovat tempo hry. Bohužel to nám vydrželo pouze první čtvrtinu, pak jsme se soupeři přizpůsobili a z našeho kolektivního pojetí hry se stával individualistická záležitost, která přinášela zbytečné ztráty a těžké střely a to i odpovídalo vyrovnanému stavu v poločase. Nicméně do druhé poločasu jsme se začali vracet k našemu stylu hry a hlavně jsme zvýšili agresivitu v obraně a to nám přineslo několik ztrát soupeře, ze kterých jsme získali náskok, který jsme si drželi a postupně ho navyšovali. Z našich řad bodově nezklamali opory týmu a to Martin David a kapitán Venca Honomichl.

 

Hodnocení hlavního trenéra:

Jsem rád, že vstup do sezóny se nám vydařil. První utkání je vždy doprovázeno menší nervozitou a přemírou snahy uspět a to někdy hráčům svazuje ruce. U nás to chvílemi platilo dvojnásob, protože v omlazené sestavě a ještě bez zkušenějších hráčů Jakuba Mandíka a Štěpána Partyngla jsme se zbytečně nechali strhnout do zběsilé hry ve hře jedna na jedna, ale nakonec jsme převzali kontrolu nad utkáním, což bylo klíčové.