O uplynulém víkendu začínala nadreginální liga U15, kterou Plzeňský celek začínal na domácí palubovce, kde přívítal celky z Tábora a Benešova. Obě víkendová utkání odhlalila spousty pozitiv, ale jak to bývá i spoustu negativ, která dávají nejen hráčům prostor ke zlepšování se.


BK Lokomotiva Plzeň x Medvědi Tábor (65:69)

Utkání začalo v poměrně vysokém tempu i nasazení, ovšem pouze ze strany hostujícího celku, který se ujal drobného náskoku. Ten se postupně vyšplhal až na 10 bodů. Ovšem do druhé půle, nastoupil úplně jiný tým domácích, hráči bojovali, odhodili nervozitu, hráli agresivně jako jeden celek, přestali se bát výškově dominujícího soupeře a především díky rychlému protiútoku se vrátili zpět do utkání. V koncovce se ale opět projevila jistá nedisciplína hráčů a díky několika zběsilým střeleckým pokusům Plzeňští přišli o možnost v závěru přetížit misky pomyslných vah na svou stranu. Bohužel se do hry i výsledku promítly jisté jak technické, tak týmové nedostatky na jejichž odstranění budou hráči v následujícím období pilně pracovat.

BK Lokomotiva Plzeň x BC Benešov (104:27)

Nedělní utkání od začátku vypadalo jinak, než utkání sobotní. Plzeňští reprezentanti ze sebe otřepali jistou nervozitu a vlítli na soupeře s obrovskou chutí jít si pro vítězství a spravit si náladu. Benešovští borci byli sice výškově dominující, ale domácí je jednoznačně převýšili svou basketbalovostí, bojovností a nasazením. Jejich agresivní obrana přinášela tížené ovoce a téměř nepovolovala soupeři přejít na útočnou polovinu, z čehož pramenilo obrovské množství přesilových situací a dobrých pozic pro zakončení, které byly hráči občasně proměňovány. Tímto stylem hry si postupně dokráčeli pro poměrně pohodlné vítězství.

 

V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat energickým rodičům a fanouškům, kteří si našli čas a vytvořili velice příjemnou kulisu pro basketbalové utkání.