Tým U12 absolvoval od pátku 14.9. do neděle 16.9. přípravný turnaj na Tygrech Praha. Dalo by se říci, že se turnaje účastnila republiková špička. Týmy, které byly v loňské sezoně na republikovém mistrovství. Pro nás bylo tedy velkou ctí, že jsme mohli poměřit síly a ukázat si, kde nás tlačí bota.

Postupně jsme sehráli zápasy s Děčínem, Tygry Praha, USK Praha, Sparta Praha a BK Klatovy. I přesto, že jsme porazili, jen Spartu Praha, tak až na zápas s Děčínem jsme byli obstojným konkurentem, prohry max do 14 bodů.


Jasně se nám ukázalo, že právě tato konkurence, kdy jsou všichni rychlejší, vyspělejší nám strašně chybí. Jasným znamením, ale jsou prakticky 2 věci. Jednoznačně nás tlačí bota v počtu hráčů ročníku 2007. Celý turnaj jsme odehráli s 12 hráči, kdy 8 kluků je ročníku 2008, tedy kategorie U11 a zbylí 4 jsou ročníku 2007. O to více bychom mohli být s výkony a výsledky na turnaji spokojeni, ale proč? Chceme dále postupovat, zlepšovat se, být ještě lepší……

Co se týče hry samotné, tak ze všech herních činností ztrácíme na doskoku. Tam musíme doslova zamakat. Ještě více vystupňovat tréninkové úsilí. Uvědomit si, že i takto nepopulární herní činnost, která není moc vidět, je strašně důležitá.

Marek Kozel, šéf trenér mini: "s turnajem jsem nadmíru spokojen. Ukázali jsme si, že republikové konkurenci můžeme čelit. Když si vezmu, že jsme hráli s týmem, který z 70% tvoří kluci U11, tak je to doslova bomba. Dále nám na turnaji chyběli Vyleta s Ženíškem oba 2007, kteří jsou tahouni. Další Derek Kimia jehož rychlost nám hodně chyběla v rychlém protiútoku. Na druhou stranu si alespoň všichni kluci zahráli. Každý si vyzkoušel, jaké to je, hrát proti špičce a jaké to je, hrát „plichtové“ zápasy. O kolik je to složitější, než vyhrávat o 30 a více bodů. Jsem přesvědčený, že cesta je správná a že výsledky přijdou. Speciálně pak musím poděkovat všem rodičům kluků, kteří kluky a nás trenéry podporují, pomáhají s dopravou a příkladně a férově fandí, děkuji Vám.“