Extraligový dorostenci se rvali na Sokole Pražském ve finálové bitvě, naši nejmladší dokonce svůj turnaj v Písku ovládli a ani naši žáčci, hrající kategorii U14, nezůstali tento víkend doma a vyjeli na turnaj do Pelhřimova. V poslední době je pelhřimovská líheň známá svými talenty, kteří v loňské sezóně ovládli mistrovství České republiky v kategorii U15, a teď se rozprchli do extraligových družstev po celé ČR. Sobotního turnaje se účastnili tři týmy a to my, Sojky Pelhřimov a BK Kunratice. Všechny týmy budou hrát v letošní sezóně ligu U14, proto to byla ta pravá prověrka před začátkem sezóny.


A jelikož celý tým odjížděl opět kompletní a to v počtu 16 hráčů, domluvili jsme si na páteční večer přátelské utkání právě s domácím týmem. A od první minuty se ukazovalo, že Sojky budou i v příští sezóně konkurence schopným týmem. Nás sráželi především obrovské individuální chyby a ztráty. Před poslední čtvrtinou jsme prohrávali o propastných 17 bodů a zápas se zdál být rozhodnutý. Co se ale začalo dít v poslední čtvrtině, bylo až neuvěřitelné. Kluci se vrátili zpátky na zem a začali jezdit a plnit do puntíku pokyny trenéra. A nakonec 3 vteřiny před koncem košem Filipa Karlíčka došlo k finálnímu obratu a my jsme mohli slavit výhru.

Sobotní odveta už ale byla o něčem jiném. Absolutně nekoncentrovaný výkon a poločasová ostuda vedle k manku minus 20. Ale stejně jako den předtím tým předvedl comeback a slavil výhru tentokrát o jediný bod. Poslední duel s Kunraticemi byl ovlivněn naším odjezdem zpět do Plzně, takže jsme hráli pouze na 8x 4 minuty. Nakonec výhra o 50 bodů a sprint na vlak.

Odjíždíme z Pelhřimova s vítězstvím, ale s pocitem třech špatných výkonů. Příště si již nemůžeme dovolit hrát první tři čtvrtiny na půl plynu a doufat, že až zabereme, dojde k obratu…